Jump to content

68847

Članovi
  • Posts

    3339
  • Joined

About 68847

  • Birthday 26.08.1957

About Me

  • Sex
    Male
  • Location
    Travnik

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

68847's Achievements

2

Reputation

  1. Hvala lijepo na pisanju. Možda sam blago blentav al' nisam nerazuman i sve sam pročitao i uvijek sve čitam do kraja. Pošto, najčešće, pišem "zezatorski" pitao sam i PP-om da ne bi bilo nedoumica. Kako nema ni neželjezničkog putopisa niti odgovora (nakon 4 dana) onda sam odgovorio sam sebi. Zašto sam se uhvatio? Hvatam se za sve i svašta ako mogu napisati nešto na što se može odgovoriti (pogotovo humoristički odgovoriti). Uzgredno, bila je tamo nekad, jedna "bocka" namjenjena baš meni. Zaboravljeno? Kako da znam da moj putopis nije nikad pogledan a eto ostali jesu, sudeći po uočenim smiješno - tragikomičlnim kopiranjima? Da jeste pogledan (pročitan) znalo bi se da je moj stil daleko od uštogljeno - ozbiljnog. Da ne bih davio, pitao sam (očito one koji čitaju) još prije putopisa "11.000 km...", da li ili ne li? Rekoše da može, te ga napisah. Forum je ogroman i skoro da nema pruge koja već nije prožvakana. Žestoko prožvakane stvari obično smanjdrljam na brzaka baš zato što su svima poznate. Ostalo gledam da propržim s lukom il' prvo bacim u dunst jer većina putopisa nije nit začinjena, nit termički obrađena. Znao sam i ja slikati jako bitne objekte poznate kao WC i uočiti Pfaffovog prijatelja. To su Pfaffove cake i skretnica više nije skretnica nego njegov prijatelj i to je nepromjenjljivo. Uostalom, sve je već slikano i napisano na neki način, ovakav ili onakav. Bi li iz toga proizilazilo da je kopiranje sve što se kasnije piše? I zahvaljujem na : "poštovani kolega 68847" Očito je poštovanje na račun godina iz profila pošto ga nisam zaslužio svojim "djelima" jer se ne čitaju. Nadam se da sam sad objasnio neke nejasnoće. Hvala lijepo na čitanju. Pozdrav.
  2. Spomeneš željeznicu i OK? Željeznicu ću da spomenem opet (evo već jesam) i time sam ispunio zahtjeve.
  3. Marioo, on 09 Sept 2014 - 22:21, said: Radi ša oš dok te ne ufate.
  4. Da ne trošim vrijeme i više ne pišem?
  5. Natrčali ste na Istrian Spring Trophy. Bilo je 175 vozača.
  6. Kako god ja počeo pa šta bude.
  7. Na osnovi ova dva mišljenja koju verziju izabrati? Pfaffovu: Sliku na svaki kilometar ili STIB varijantu: Sliku na svakih 100? Šta je preveliko? :ne zna:
  8. Ama sam ljetos vozikao po EU nešto kilometara (tačnije 11.000). Kroz ovo: Italija, Austrija, Francuska, Andora, Španija, Portugal, Belgija, Njemačka, Luksemburg, Lihtenštajn, Švajcarska, Slovačka, Mađarska. Dakle nije željeznički nego Renault Trafic. Dobro... nije da nije koji vagon il bar šina, kao fol slučajno, upala u kadar al nije to bila osnova. Slika ima cca 4.000 i neam pojma dal to ikoga interesuje. Pa eto... recite.
  9. U predvečerje, iznenada, Ni od kog iz dubine gledan, Pojavio se ponad grada Oblak jedan. Vjetar visine ga je njiho, I on je stao da se žari, Al oči sviju ljudi bjehu Uprte u zemne stvari. I svak je išo svojim putem: za vlašću, zlatom il za hljebom, A on - krvareći ljepotu - Svojim nebom. I plovio je sve to više, Ko da se kani dići do boga; Vjetar visine ga je njiho, Vjetar visine raznio ga. Dobriša Cesarić: Oblak
  10. 68847

    Delta Neretve

    Zato što kamera nije produžila dalje. Prelaz je iza krivine do koje slikom dolaziš.
  11. Kolosijek prema pilani u zasebnu temu... kao da je samac usred svemira
  12. 68847

    Radi nje

    Djeluje Oton Župančič: "Veš, poet, svoj dolg? Nimaš nič besed? Kaj zagrinjaš se v molk? Vrzi pesem v svet..."
×
×
  • Create New...