Zanimalo bi me postoji li kakav interni pravilnik u ZET kojim se regulira što sve vozač mora omogućiti putnicima za vrijeme rada?
Naprimjer uključiti zvučne i vizualne (display) najave stanica, podesiti nihovu glasnoću, klimu setirati na određenu temperaturu i slično...
Naime često (pa rekao bih u 1/4 mojih putovanja) su zvučne najave ili isključene ili toliko tihe da su posve neupotrebljive u pozadinskoj buci. Do sada sam uvijek mislio na tehničke probleme, sve dok se pred tjedan dana niam vozio u dvojci (onaj starinski tramvaj) u kojoj nije radilo ništa Međutim na stanici Vodnikovoj se zamijenili vozači i sad kako sam sjedion na stolici odmah iza kabine, vidio kako ovaj novi vozač zapisuje sebe u papir i ostalo te tipka po uređaju na lijevom prozoru kadli eto ti najava stanica i još podeđavao glasnoću.
Nije da sad cjepidlačim, osobni mi nisu potrebne, ali gostima Zagreba, slijepima, pa i svim putnicima (što bi se reklo ulazi u cijenu karte) bogme od velike su koristi.
No ovako ispada da sve otpada na zaboravnost, samovolju ili osobni komfor vozača, a ovi iza neka se voze ako im drago...
Inače studirao sam pred 15tak godina u Zagrebu i u odnosu na tada, javni prijevoz se puno, puno poboljšao. Jedino me zanima, u zadnjih godinu dana koliko koristim ZET još nijednom nisam nekoga vidio da vrijednosnom karticom kupi vožnju. Baš bi me zanimale te statistike korištenja, što uz uvaj način sigurno postoji.
Pozdrav
Zvučne najave - interni pravilnik
Started by ICU, 23.10.2010 18:10
No replies to this topic
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users