Jump to content

Photo

Zvučne najave - interni pravilnik

• Please log in to reply
No replies to this topic

#1 ICU

ICU
  • Članovi
  • 40 posts
  • Joined 15.12.2006.

Posted 23.10.2010. - 18:10

Zanimalo bi me postoji li kakav interni pravilnik u ZET kojim se regulira što sve vozač mora omogućiti putnicima za vrijeme rada?
Naprimjer uključiti zvučne i vizualne (display) najave stanica, podesiti nihovu glasnoću, klimu setirati na određenu temperaturu i slično...

Naime često (pa rekao bih u 1/4 mojih putovanja) su zvučne najave ili isključene ili toliko tihe da su posve neupotrebljive u pozadinskoj buci. Do sada sam uvijek mislio na tehničke probleme, sve dok se pred tjedan dana niam vozio u dvojci (onaj starinski tramvaj) u kojoj nije radilo ništa Međutim na stanici Vodnikovoj se zamijenili vozači i sad kako sam sjedion na stolici odmah iza kabine, vidio kako ovaj novi vozač zapisuje sebe u papir i ostalo te tipka po uređaju na lijevom prozoru kadli eto ti najava stanica i još podeđavao glasnoću.

Nije da sad cjepidlačim, osobni mi nisu potrebne, ali gostima Zagreba, slijepima, pa i svim putnicima (što bi se reklo ulazi u cijenu karte) bogme od velike su koristi.
No ovako ispada da sve otpada na zaboravnost, samovolju ili osobni komfor vozača, a ovi iza neka se voze ako im drago...

Inače studirao sam pred 15tak godina u Zagrebu i u odnosu na tada, javni prijevoz se puno, puno poboljšao. Jedino me zanima, u zadnjih godinu dana koliko koristim ZET još nijednom nisam nekoga vidio da vrijednosnom karticom kupi vožnju. Baš bi me zanimale te statistike korištenja, što uz uvaj način sigurno postoji.

Pozdrav

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users