Jump to content

Photo

RailWorks 2 - Train Simulator

• Please log in to reply
22 replies to this topic

#1 Vlado

Vlado
  • Članovi
  • 1,052 posts
  • Joined 29.12.2007.
  • LocationGodinjak

Posted 11.10.2010. - 21:54

U ponedjeljak dolazi nova verzija RW-a. Za sve one koji već imaju kupljen RW, nova verzija je potpuno besplatna i bit će dostupna za download 18. listopada. Nešto o tome u sljedećem videu:

I na službenoj stranici RSC-a
Pravi strojovođa nikada ne siječe zavoj.
Poslana slika

#2 drempa- tzv-v7

drempa- tzv-v7
  • Članovi
  • 4,624 posts
  • Joined 08.05.2008.
  • LocationZagreb ,Vrbani

Posted 12.10.2010. - 15:42

Ja sam vlasnik legalne ali jabi rađe skinuo Američku verziju dali je to moguče jer moj original je Europska verzija .

#3 Vlado

Vlado
  • Članovi
  • 1,052 posts
  • Joined 29.12.2007.
  • LocationGodinjak

Posted 12.10.2010. - 16:01

Ja sam vlasnik legalne ali jabi rađe skinuo Američku verziju dali je to moguče jer moj original je Europska verzija .

Postoji samo jedna jedina verzija RailWorksa. Prije bih shvatio smisao života nego ovo tvoje pitanje :?
Poslana slika

#4 drempa- tzv-v7

drempa- tzv-v7
  • Članovi
  • 4,624 posts
  • Joined 08.05.2008.
  • LocationZagreb ,Vrbani

Posted 12.10.2010. - 16:04

onda ovako imam europske želejznice i mape ja bi u 2 rađe Američke znači rađe UP ili BNSF nego DB

#5 Vlado

Vlado
  • Članovi
  • 1,052 posts
  • Joined 29.12.2007.
  • LocationGodinjak

Posted 12.10.2010. - 16:27

Ja sam vlasnik legalne...

Jesi 100% siguran u to? Ako jesi onda imaš sve što ti treba i zbog toga ja ne razumijem tvoje pitanje :D :?
Poslana slika

#6 drempa- tzv-v7

drempa- tzv-v7
  • Članovi
  • 4,624 posts
  • Joined 08.05.2008.
  • LocationZagreb ,Vrbani

Posted 12.10.2010. - 16:34

1 je kupljena u Algoritmu stajala me je 350 kuna tako da je original

#7 Vlado

Vlado
  • Članovi
  • 1,052 posts
  • Joined 29.12.2007.
  • LocationGodinjak

Posted 12.10.2010. - 17:00

1 je kupljena u Algoritmu stajala me je 350 kuna tako da je original

Sada mi je jasno. RailWorks nikada nije izašao u HR, a ti imaš Rail Simulator
Iz ovoga se dade zaključiti da nisi baš pratio što se događalo u vezi Rail Simulatora. Otprilike u isto vrijeme je obustavljen razvoj MSTS2 i "propao" Rail Simulator. Još prije dvije godine je osnovana nova tvrtka pod nazivom railsimulator.com ili RSC koja je ojačana sa nekim članovima iz MSTS2 tima. Oni danas čine jezgru razvojnog tima RailWorksa. I to bi ukratko bila povijest od Rail Simulatora do za koji dan RailWorksa 2.

No, pošto je domaća simulator zajednica velikim dijelom uglavnom nezainteresirana za RailWorks onda nije ni čudo što su se propustile jako dobre prilike jer je u jednom trenutku RailWorks koštao "samo" 140,00kn
Poslana slika

#8 drempa- tzv-v7

drempa- tzv-v7
  • Članovi
  • 4,624 posts
  • Joined 08.05.2008.
  • LocationZagreb ,Vrbani

Posted 12.10.2010. - 17:24

a ništa onda po original u dučan kad dođe .

#9 Vlado

Vlado
  • Članovi
  • 1,052 posts
  • Joined 29.12.2007.
  • LocationGodinjak

Posted 15.10.2010. - 21:52

Večeras se na službenom blogu RSC-a, odnosno RailWorksa pojavilo ovo
Moram priznati da je jako dvosmisleno :shock: :shock: Već sada se može pročitati na raznim forumima da u ponedjeljak 18. listopada, za kada je najavljen izlazak RailWorks2 - Train Simulator, možda ima nešto "teže" od ovoga što je najavljeno u prvom videu. Dakle, očekuje se puno više nego puka izmjena korisničkog sučelja. Nekima u prilog toj tvrdnji ide i to što je RSC po prvi puta izdao službeno priopćenje da svi korisnici naprave backup svih svojih započetih radova.

Morat ćemo ipak vidjeti što donosi ponedjeljak i RailWorks2, a bolje je ne očekivati previše jer bi se neki mogli razočarati. Naravno, svi mi koji smo u ovom simulatoru od početka i koji pratimo njegove porođajne muke, rado bismo htjeli doživjeti emociju koju jako lijepo izražava ovaj smajlić ;)
Poslana slika

#10 Vlado

Vlado
  • Članovi
  • 1,052 posts
  • Joined 29.12.2007.
  • LocationGodinjak

Posted 18.10.2010. - 21:17

I konačno, RailWorks2 je u mojem računalu. O prvim utiscima čim ih sakupim :mrgreen:
Poslana slika

#11 Barney

Barney
  • Moderatori
  • 2,061 posts
  • Joined 10.06.2006.
  • LocationZagreb

Posted 19.10.2010. - 06:19

Vozim se po njemackim rutama jos od ranog jutra (negdje poslije 6) i moram priznati da sam vrlo zadovoljan. Prednosti legalnog softvera sad se vide u potpunosti, narocito kad se original mogao u pojedinim trenucima dobiti za kikiriki novce.

Zasad nema nikakvih problema, a oni koji nisu prihvatili RailWorks, moze im samo biti zao.

Barney
Najpametniji čovjek na svijetu je onaj koji je izmislio WC školjku. Nikom nije uzeo mjeru, a svima odgovara.

#12 Vlado

Vlado
  • Članovi
  • 1,052 posts
  • Joined 29.12.2007.
  • LocationGodinjak

Posted 19.10.2010. - 12:42

Vozim se po njemackim rutama jos od ranog jutra (negdje poslije 6) i moram priznati da sam vrlo zadovoljan. Prednosti legalnog softvera sad se vide u potpunosti, narocito kad se original mogao u pojedinim trenucima dobiti za kikiriki novce.

Zasad nema nikakvih problema, a oni koji nisu prihvatili RailWorks, moze im samo biti zao.

Barney

I ja sam oduševljen onako na prvi pogled, mada još nisam zagrebao ispod površine. A na prvi pogled primijetio sam (i ne samo ja) da je slika puno jasnija i čišća, boje su življe i prirodnije, a to pogotovo dolazi do izražaja kada se vozi po sunčanom vremenu. Ima nešto bagova što je razumljivo kada se izdaje nešto ovakvo ali, Bože mili, zato je tu Steam i zadovoljavajuće dobra komunikacija i podrška od RSC tima, pa se o rješavanju tih problema uopće ne bi trebalo brinuti jer sva ažuriranja dolaze automatski.
Poslana slika

#13 Renato

Renato
  • Administratori
  • 5,639 posts
  • Joined 26.03.2005.
  • LocationDonja Bistra, Croatia

Posted 19.10.2010. - 19:41

Moram priznati da sam do sada vozio sa 2xF5 + F3 no ovo novo cudo na dnu ekrana mi je koma....
Jel se moze kako dobiti stari izgled?

#14 Vlado

Vlado
  • Članovi
  • 1,052 posts
  • Joined 29.12.2007.
  • LocationGodinjak

Posted 19.10.2010. - 20:07

Moram priznati da sam do sada vozio sa 2xF5 + F3 no ovo novo cudo na dnu ekrana mi je koma....

Ne. Možeš jedino isključiti sa F4 i koristiti stari F3 i ono što je ostalo u F5. No, i meni je koma ali pozitivna. Pripremam video u kojem ću objasniti zašto je meni upravo novi HUD dobar :wink:
Poslana slika

#15 Renato

Renato
  • Administratori
  • 5,639 posts
  • Joined 26.03.2005.

Posted 19.10.2010. - 20:17

Ne. Možeš jedino isključiti sa F4 i koristiti stari F3 i ono što je ostalo u F5. No, i meni je koma ali pozitivna. Pripremam video u kojem ću objasniti zašto je meni upravo novi HUD dobar :wink:

Da, eto to bas i ne vollim. Kaj je tak tesko ostaviti korisnicima na izbor sucelje. Nije da ga moraju opet raditi.

#16 Vlado

Vlado
  • Članovi
  • 1,052 posts
  • Joined 29.12.2007.
  • LocationGodinjak

Posted 19.10.2010. - 20:53

Pa zapravo si "izgubio" samo one 4 stavke u dnu, a njih imaš gore na F5. Zapravo su dali dvije mogućnosti; voziti bez ikakve pomoći i samo se osloniti na signalizaciju na pruzi i komandni 3D pult unutar kabine što bi zapravo bila prava simulacija koja je zaista teška ili koristiti sve moguće pomoćne menije i to koristiti kao igru :wink:

P.S. Ne znam zašto mi fraps ne radi pa ne mogu napraviti video :?
Poslana slika

#17 Renato

Renato
  • Administratori
  • 5,639 posts
  • Joined 26.03.2005.

Posted 20.10.2010. - 13:01

Pa zapravo si "izgubio" samo one 4 stavke u dnu, a njih imaš gore na F5. Zapravo su dali dvije mogućnosti; voziti bez ikakve pomoći i samo se osloniti na signalizaciju na pruzi i komandni 3D pult unutar kabine što bi zapravo bila prava simulacija koja je zaista teška ili koristiti sve moguće pomoćne menije i to koristiti kao igru :pivo

P.S. Ne znam zašto mi fraps ne radi pa ne mogu napraviti video :?

Ono sto me najvise smeta je to sto vise ne vidim koji mi je iduci signal i na kojem sam nagibu.
Prikaz koliko ima do stanice je odlican. Puno bolje nego do sada no tamo ne pokazuje i signale.
Da, btw voznja parnjace sa novim suceljem je ocajna. Na F5 se do sada vidjelo sve bitne parametre a sada imam neke nacrtane gluposti koje mi prekriju pola ekrana. Eto to me smeta.

#18 Vlado

Vlado
  • Članovi
  • 1,052 posts
  • Joined 29.12.2007.
  • LocationGodinjak

Posted 20.10.2010. - 19:23

Evo konačno iz četvrtog pokušaja video sam digao na YouTube, a u trećem pokušaju mi na 20-tak % još nestalo i struje :mrgreen:

Dakle, već sam spomenuo da se meni osobno dopada novi HUD. Valjda zato što volim upravljati iz ovog ugla i biti jednim dijelom i promatrač. Naravno, jednostavnim pritiskom na F4 HUD nestaje sa ekrana i možete se u potpunosti posvetiti komandama na tipkovnici ili "sjedeći" za komandnim pultom upravljati putem pravih komandi. To je naravno puno teži način jer se morate iskazati kao pravi strojovođa, a i morate nakratko maknuti pogled sa pruge da biste pomakli neku od komandnih ručica.
Pošto je 3D modeliranu upravljačnicu teško za napraviti gotovo isto kao i samu lokomotivu (ako ne i teže), ovakav HUD dobro dođe i kao privremena zamjenska upravljačnica dok se ne napravi prava.

Još uvijek nisam isprobao sve mogućnosti novog RW-a ali primijetit ćete u videu jednu jako lijepu stvar koja funkcionira bez obzira imate li uključen novi HUD ili ne - jednostavnim klikom na prostor između jedinica kopčate ili otkopčate vagone.

Video pogledajte ovdje:

Poslana slika

#19 drempa- tzv-v7

drempa- tzv-v7
  • Članovi
  • 4,624 posts
  • Joined 08.05.2008.
  • LocationZagreb ,Vrbani

Posted 20.10.2010. - 19:28

E to je ono što ja tražim da se može upravljati sa tipkovnicom i da je realno i uvjerljivo jer sve simulatore sam do sada tako igrao i puno mi je draže i lakše jer sam se več naučio voziti na tipkovnicu nego na potencijometar .

#20 Westin

Westin
  • Članovi
  • 1,196 posts
  • Joined 02.07.2009.
  • LocationZagreb

Posted 20.10.2010. - 20:28

Kolko je potrebno memorije na kompu da bi moglo donekle raditi

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users