Hž u medijima
Posted 30.05.2012. - 15:56
Hrvatska ima 1000+ km autocesta pa bi bilo najbolje da nitko osim Nijemaca i Talijana njima putuje. Ajde da nam je dao alternativu u vidu zeljeznica... Ali ne! Vlakovi se ukidaju na blef, umjesto da se napravi posten plan, pa da se uvode vlakovi koji bi donosili novce (a sigurno postoje) a ukidaju oni koji stvarno nisu potrebni. Nek ukinu vlak od, bubam bezveze, Zadra za Knin u 5 ujutro ali onda neka srede tu bijednu prugu od Zapresica do Zaboka...
Posted 31.05.2012. - 08:46
Ovaj Linić ko da ne živi u hrvatskoj, vlakovi su već na prugama mjesecima ! Ili možda misli odriješit kesu
Upitan hoće li pad industrijske proizvodnje utjecati na kretanje BDP-a, odgovorio je potvrdno te dodao kako je
evidentno da treba povećati proizvodnju nafte i plina, pokrenuti investicije u HEP-u, željezaru Sisak i brodogradnju te
početi restrukturiranje željeznice i razvoj novog putničkog vlaka.
Posted 03.06.2012. - 20:27
'Vrijeme je kad su troškovi cestarina, odnosno i putovanja izuzetno skupi, dakle sve se to mijenja, pa apsolutno treba paziti i naravno najčešće ljudi i koriste te alternativne pravce', tvrdi Irena Belamarić iz Hrvatskog autokluba.
Za izračun troškova uzeli smo prosječnu četveročlanu obitelj i naše službeno vozilo. Prosječna potrošnja 8 litara po kilometru, dužine 4 metra i 88 centimetara.
'Za bilo koji isplanirani put između dvije ili više točaka možemo dobiti ne samo okvirno, nego i vrlo precizan izračun troškova na tom putu', Goran Baotić, informatičar HAK-a.
>> Istražili smo gdje će Hrvati na ljetovanje: Bitno da je povoljno!
Prema izračunu HAK-ove interaktivne karte putovanje Dalmatinom našoj obitelji novčanik bi olakšalo za 475 kuna. Odluče li se za staru cestu na gorivo će potrošiti 293 kune.
Čini mi se da je u Hrvatskoj autobus jeftiniji, ali mi smo navikli putovati vlakom. Autobus je jeftiniji, ali nešto s njima uvijek nije u redu. Neudobni su.
Prednost vlaka je što može ponijeti i vašeg limenog ljubimca. Uz karte za djecu i odrasle za naše vozilo treba nadoplatiti 213 kuna, što ukupnu cijenu putovanja diže na 727 kuna.
'Tijekom srpnja i kolovoza HŽ putnički prijevoz nudi povlasticu autom na more, gdje se vlakom može besplatno prevoziti automobil u jednom ili u oba smjera ovisno o tome da li putnik kupuje kartu za spavaći ili za B vagon', tvrdi Mihaela Tomurad, glasnogovornica HŽ.
Odlučite li se na odmoru odreći automobila do Splita možete avionom. Obiteljsko putovanje za 667 kuna. Tražite li najjeftinije rješenje izbor je autobus. Više autoprijevoznika jamči i različite mogućnosti, a prosječna cijena putovanja je 472 kune.
U Hrvatskoj se najskuplje vozi morem. Izdvojit ćete 734 kune ukrcate li u Splitu svoju obitelj i automobil na trajekt za Lastovo.
Baš kao i Tesla; Ne žalim što su drugi pokrali moje ideje. Žalim što nemaju svoje.

Posted 03.06.2012. - 20:55
Posted 04.06.2012. - 03:47
Prosječna cijena povratne karte busom za 1 osobu je oko 270-280kn!
Posted 06.06.2012. - 09:04
SITUACIJA U HŽ-U SVE KAOTIČNIJA, SVE SE 'LOMI' NA LEĐIMA PUTNIKA
Kupili kartu za brzi vlak pa se do Zagreba vozili punih sedam sati
Vlak je iz Osijeka krenuo u 8.10 sati, a u Zagreb je stigao u 15.10 sati
Put vlakom od Osijeka do Zagreba može trajati i više od sedam sati, ali ne zbog loše željezničke pruge, kvara ili vremenskih nepogoda, nego zbog vlaka za koji ste kupili regularnu kartu, a kojeg jednostavno – nema!
Na svojoj je koži takvu neugodnost osjetilo pedesetak putnika koji su u subotu, 2. lipnja, u 8.10 sati s osječkog Željezničkog kolodvora krenuli put Zagreba. "Riječ je o liniji koja nije izravna, nego se presjeda na postaji Strizivojna - Vrpolje. Odlučio sam se za nju, jer je relativno brza – u Zagreb je vlak trebao stići u 12.20 sati i jer mi je to odgovaralo zbog veze za nastavak mojeg poslovnog putovanja u Istru. Normalno sam desetak minuta prije polaska vlaka kupio kartu i nitko me nije upozorio da postoji bilo kakav problem", priča Osječanin. Nakon što su se "dotruckali" do postaje Strizivojna - Vrpolje, po kiši su na tamošnjem kolodvoru čekali 15-ak minuta, bez da im je itko išta rekao, a vlaka za Zagreb nije bilo. "To mi se učinilo čudnim, jer nas vlak obično čeka, presjedamo i odmah krenemo. Otišao sam do prometnika pitati što se događa, a zatekao sam ga punih usta kako jede sendvič. Na moj upit zašto nema vlaka, neljubazno mi je odgovorio kako su upravo saznali da je nekakav štrajk vlakovođa u Srbiji i da vlak na koji trebamo presjesti, koji prometuje na liniji Beograd - München, jednostavno neće doći! Pitao sam ga zašto nas nitko o tome nije obavijestio sada, ili čak prije puta, a on mi je odbrusio da, ako želim, mogu se idućim vlakom vratiti u Osijek i da će mi novac biti vraćeni. Budući da sam hitno, zbog posla, morao ići u Istru, nisam se mogao više vraćati, nego sam pričekao idući vlak, kao i još pedesetak ogorčenih putnika", dodaje naš sugovornik, šokiran bezobraznim ponašanjem prometnika. Idući vlak, koji je stigao za gotovo sat i pol, bio je putnički, a ne brzi i, kao što kaže naš sugovornik, "doslovce je stao u svakome selu". "Takvim tempom u Zagreb smo stigli tek u 15.10 sati, dakle gotovo tri sata nakon planiranog vremena i zato nisam stigao na autobus za nastavak putovanja. Uz to, taj vlak bio je prljav, toaleti su bili začepljeni i zbilja ne znam kome uopće pada na pamet prodavati karte za takav vlak?! Uz to, zanima me je li moguće da prije polaska, još u Osijeku, nisu znali za probleme u Srbiji? I zašto nam se nitko nije ispričao ili ponudio zamjenski, jednako brzi prijevoz? Također, zanima me tko će snositi posljedice što nisam stigao na planirani autobus i što sam se do Zagreba vozio gotovo pola dana?", pita ogorčeni Osječanin. On u najmanju ruku planira tražiti povrat novca za plaćenu kartu ("kupio sam kartu za brzi vlak, a vozio se mnogo sporijim i prljavijim putničkim"), a o cijelom slučaju planira obavijestiti direkciju HŽ-a i možda tražiti i novčanu odštetu.
Tomislav LEVAK
HŽ Vinkovci: Ispričavamo se, neka nam se ti putnici jave
Milan Maksimović, menadžer Putničkog prijevoza HŽ-a u Regionalnoj jedinici Vinkovci (koja je zadužena i za osječke putničke linije), potvrđuje riječi bijesnog Osječanina i nudi ispriku i pokušaj dogovora. "Točno je da se u subotu dogodio nenajavljeni štrajk vlakovođa u Srbiji za kojega nismo znali prije nego što je taj vlak krenuo. Nije bio problem samo na toj liniji, nego cijele subote nije bilo vlakova na međunarodnim linijama koje su iz Srbije trebale preko Hrvatske ići za druge zemlje – Njemačku, Austriju, Sloveniju, BiH... No, naravno, to ne opravdava takvo ponašanje prometnika koji je, čim je dobio informaciju, morao obavijestiti putnike na postaji Strizivojna - Vrpolje. Drugi brzi vlak nismo mogli osigurati, ali zato pozivam sve navedene i druge putnike koji se osjećaju zakinutima neka nam se što prije jave pisanim putem pa ćemo vidjeti što možemo učiniti", pozvao je Maksimović.
Glas Slavonije, 06.06.2012.
http://www.glas-slav...unih-sedam-sati
"Sakuntala park je park koji je dobio naziv prema kipu djevojke s palminom granom u ruci koju su Osječani zvali Sakuntalin kip. Ime joj potječe iz 5. st. kada je indijski pjesnik Kalidas napisao Sakuntalu, svoju najpoznatiju poetsku tvorevinu." Taj park je ujedno i naziv tramvajskog stajališta u Osijeku na liniji 1 i 2.
Posted 06.06.2012. - 11:46
Kakav štrajk vlakovođa, o čemu ovi bulazne? U subotu je u Beogradu bio prosvjed radnika tvrtke ''Nega kola'', vulgo čistača i spremača vagona, koji su blokirali izlazak vlakova s Glavne željezničke stanice (uključivo međunarodnih).Točno je da se u subotu dogodio nenajavljeni štrajk vlakovođa u Srbiji
Posted 06.06.2012. - 21:05
Politička intervencija ministrice Holy
Nervoza zbog neizvjesnosti tko će u javnim poduzećima dobiti otkaz, a tko ne, dignuta je na visoku stranačku razinu. SDP-ova ministrica Mirela Holy, za sada kao izoliran slučaj, odlučila je od otkaza u HŽ-u spasiti jednu tajnicu. U pismenoj zamolbi koju vam donosimo(nalazi se iznad fotografije na linku),već u prvoj rečenici naglašava se da je tajnica supruga stranačkog kolege.Doduše, predsjednik Uprave HŽ Holdinga Rene Valčić njezinu molbu nije prihvatio.Od samog sadržaja poruke više ga zabrinjava što je privatna e-mail poruka izašla u javnost.
Sama ministrica poručuje kako nije u pitanju intervencija,već se radi o preporuci za humani odnos prema jednoj od djelatnica HŽ-a.
Ujedno,i najava za večeras:Je li u pitanju samo preporuka ili politička intervencija? Svoje će mišljenje za Dnevnik 3 iznijeti predstavnici oporbe - Tomislav Karamarko (HDZ), Dragutin Lesar (Hrvatski laburisti) i Zoran Vinković (HDSSB).
http://www.hrt.hr/in...Hash=767d7dcd3c
Prvi put u 2044..
![]()
Posted 07.06.2012. - 18:26
"Lovac je dobro pucao samo je zec krivo trčao."
Posted 07.06.2012. - 22:29
Ovaj članak je smiješan i ne zaslužuje nikakvu pozornost..
Zasto?
U clanku se jos jednom vidi da je Slavonija zadnja rupa na svirali i da je Osijek cista nula sto se tice HZ-a....
Posted 08.06.2012. - 02:25
Zasto?
U clanku se jos jednom vidi da je Slavonija zadnja rupa na svirali i da je Osijek cista nula sto se tice HZ-a....
i to si zakljucio na temelju jednog dogadjaja koji nema nikakve veze sa kvalitetom prijevoza u slavoniji? ili si to mozda zakljucio na temelju bezobrastine HZovog djelatnika? samo za tvoju informaciju, cijele zeljeznice su 0 za ljude u mihanovicevoj jer ih nije briga, nije osijek nista posebniji od drugih, a sto se tice bezobrastine - istu mozes naci svugdje, pa to opet nije karakteristicno samo za slavoniju.
btw. na relaciji zagreb - osijek dnevno prometuje 6 pari izravnih vlakova, a na relaciji zagreb - vinkovci 14 pari vlakova. to znaci ukupno 40 razlicitih garnitura prema slavoniji. cisto za usporedbu, na relaciji zagreb - varazdin takodjer ima 14 pari vlakova sto je 12 vlakova manje nego za slavoniju (iako se vise zagoraca preveze u tih 24 nego slavonaca u tih 40).
vozamo se na taljiga!
Posted 08.06.2012. - 04:19
Naše su željeznice takve kakve jesu. Bilo to u Slavoniji ili u Varaždinu, stanje je, da ne velim jadno.. Nek se narod na to prilagodi jer mu druge nema, nažalost, ali kako može blatiti željeznicu za ono kaj nije kriva. Nek rađe tuži one koji su prouzročili kašnjenje iz Beograda nego se zamara s pisanjem jeftinih lešinarskih članaka..Zasto?
Posted 08.06.2012. - 09:18
Zasto?
Ovo tu nije pitanje odnosa HŽ-a ili ostatka države prema Slavoniji, već organizacija samih djelatnika u Osijeku i drugim gradovima. A za to krivnju snose samo oni.
Posted 14.06.2012. - 09:29
http://www.novilist....u-plinofikacijaPremijer na čelu novog povjerenstva
Milanoviću željeznica kao Račanu ceste, a Sanaderu plinofikacija
Autor: Bojana Mrvoš Pavić , Jagoda Marić
Objavljeno: 13. lipnja 2012. u 20:54
Vlada osniva povjerenstvo koje bi trebalo ubrzati restrukturiranje željezničkog sustava HŽ-a i unapređenja željezničkog prometa na lokalnim prugama na čijem čelu će biti prvi čovjek Vlade
ZAGREB Uz energetiku željeznica bi trebala postati jedan od motora razvoja Hrvatske, više puta su poručivali čelni ljudi Vlade. Kako bi dala značaj i ubrzala realizaciju projekta vezanih uz željeznicu Vlada će na sjednici Vlade u četvrtak osnovati Povjerenstvo koje će voditi premijer Zoran Milanović .
Time željeznice za sadašnju Vladu dobivaju značaj kakav su u Vladi Ivice Račana imale ceste, a u Vladi Ive Sanadera plinofikacija. Povjerenstvo bi trebalo koordinirati sve aktivnosti resornih ministarstva te ubrzati restrukturiranje željezničkog sustav HŽ-a i unaprjeđenje željezničkog prometa na lokalnim prugama.
Novo trgovačko društvo
Najavljuje se i formiranje trgovačkog društva koje bi trebalo razvijati i proizvoditi željeznička vozila i to izdvajanjem posebih pogona koje se bave tim poslom u zajedničko društvo. Jedan od zadataka povjerenstva je i osigurati uvjete za rekonstrukciju i modernizaciju postojeće pruge Rijeka – Zagreb.
Uz to novo će povjerenstvo pokrenuti aktivnosti za planiranje i gradnju nove željezničke pruge Zagreb – Rijeka: ta pruga uključuje i izgradnju mosta i luke na Krku. U više navrata iz Vlade su stizale poruke kako je proritet u idućim godinama obnoviti postojeću prugu Rijeka – Zagreb kako bi njome mogao transportirati teret što bi donijelo više posla riječkoj luci, dok je s druge strane izgradnja nove pruge projekt za čiju pripremu trebaju najmanje dvije godine.
Restrukturiranje HŽ-a
Uprava HŽ Holdinga, na čelu s Reneom Valčićem , nema namjeru podnijeti ostavku, jer je dobila mandat za nastavak izrade programa restrukturiranja HŽ-a – stoji u odgovoru HŽ-ovih korporativnih komunikacija nakon što je u javnost izašla informacija da je na sjednici Nadzornog odbora HŽ-a, održanoj u ponedjeljak, drugi put zaredom Nadzorni odbor odbio od uprave predloženi plan restrukturiranja poduzeća.
Isto potvrđuju i u Ministarstvu prometa, iz kojeg na upit o tome je li predloženi plan uprave odbijen, i hoće li uprava na čelu s Valčićem biti smijenjena, odgovaraju kako »se ne radi o odbijanju plana restrukturiranja, nego je plan dat na doradu, te smjene neće biti«.
Na sjednici su o predočenom planu restrukturiranja raspravljali ministar financija, Slavko Linić i, umjesto ministra Siniše Hajdaš Dončića , njegov pomoćnik, Jasmin Krizmanić . Hajdaš Dončić i Radimir Čačić na sjednici se nisu pojavili. Glavna je zamjerka prisutnih Vladinih dužnosnika bila to što uprava ni ovaj put u plan nije stavila rasformiranje Holdinga, koji, nakon što se tvrtka Vuča vlakova podijeli između Carga i Putničkog prijevoza, više neće biti potreban. Plan restrukturiranja nije odbijen, niti će uprava HŽ-a podnijeti ostavku – odgovaraju, međutim, iz HŽ-a, na čijem se čelu nalazi Rene Valčić, SDP-ovac kojem je Mirela Holy uputila svoju zamolbu da u kompaniji zadrži suprugu stranačkog kolege.
Provedena rasprava
»Nakon provedene rasprave u kojoj je predstavnik Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture iznio drugačiji koncept od predloženog, doneseni su zaključci kojim se, redom, uprava HŽ-a zadužuje da, uvažavajući iznesene nove stavove Ministarstva pomorstva prometa i infrastrukture o budućem funkcioniranju društava HŽ Holdinga i HŽ Hrvatskih željeznica Holdinga d.o.o., u roku od 15 dana usuglasi sa istim ministarstvom prijedlog Programa restrukturiranja. HŽ Hrvatske željeznice Holding d.o.o. nositelj su Programa restrukturiranja društava HŽ Holdinga, a tijekom restrukturiranja društava odredit će se i daljnje funkcioniranje društava HŽ Hrvatske željeznice holding d.o.o. Uprava HŽ-a će u roku od 15 dana dostaviti Nadzornom odboru HŽ Holdinga usuglašeni prijedlog Programa restrukturiranja društava HŽ Holdinga«, stoji u odgovoru HŽ-a. Po tome je, zaključuju, vidljivo da Nadzorni odbor nije odbio program restrukturiranja, već da je uprava HŽ Holdinga i dalje nositelj programa restrukturiranja, kojeg u roku od 15 dana mora korigirati sa stavovima Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture, iznesenima na sjednici NO-a.
Vrijeme za popravni
»Zato uprava HŽ Holdinga neće podnijeti ostavku, jer je dobila mandat za nastavak izrade programa restrukturiranja«, dodaju.
Je li time Valčić uistinu kupio vrijeme, vidjet će se, no još je za mandata Zlatka Komadine na mjestu ministra prometa najavljeno kako će Valčić, i ostatak njegove uprave, biti smijenjeni ukoliko očekivani plan restrukturiranja ne bude prihvaćen do kraja lipnja. Upravo im je toliko vremena još ostalo za prolazak na »popravnom«, nakon čega ipak možemo očekivati kadrovske promjene na vrhu željezničkog mastodonta. Kako kalkulira dio medija, Valčić je, moguće, pismo Mirele Holy sam pustio u javnost, kako bi pokazao odanost vladajućoj garnituri, odnosno svoju principijelnost , jer je bivšu ministricu ljubazno odbio.
Posted 19.06.2012. - 08:11
Novi ministar prometa, infrastrukutre i pomorstva Siniša Hajdaš Dončić u prvim je javnim istupima istaknuo potrebu hitnog rješavanja lošeg stanja u „Hrvatskim željeznicama“ i lošeg stanja domaćih pruga. Nije ni čudno posebno kad se uzme u obzir da je u proteklih pet godina na hrvatskim prugama bilo 55 željezničkih nesreća. Vrhunac tog niza je nesreća u Rudinama, u kojoj je zbog neispravnosti nagibnog vlaka 24. srpnja 2009. poginulo šest putnika, a ozlijeđeno ih je 55.
Neće ministru biti nimalo lako, posebno ako ga novinari priupitaju ima li, primjerice, pruga Zagreb-Split uporabnu dozvolu? Pitanje nije bezazleno. Obratili smo se Upravi HŽ-a u potrazi za odgovorom. No, tamo ne znaju ima li pruga duga 326 kilometara uporabnu dozvolu(!?). - Na to pitanje nije moguće odgovoriti ni sa “da“ ni sa “ne“, doslovce stoji u odgovoru iz Odjela za komunikacije Uprave HŽ-a.
- Možemo reći samo to da imamo uporabne dozvole za kolodvore Malovan i Rudopolje, da su u postupku ishođenja dozvole za stajališta Kaštel Gomilica i Kambelovac, kao i za kolodvorske zgrade u Gospiću i Lovincu.
Većina izvedenih radova smatra se održavanjem, pa za njih nisu potrebne građevinske, a time ni uporabne dozvole, npr. za remont gornjega i donjeg ustroja, da se na nekim dionicama za koje je građevinska dozvola ishođena još uvijek se izvode radovi pa tehnički pregled nije obavljen, a time ni ishođena uporabna dozvola npr. za dionicu Perušić - Gračac, dugačku 80 km, na kojoj se završavaju radovi na sanaciji usjeka, odvodnji i slično - stoji, uz ostalo, u odgovoru iz HŽ-a. Iz njega također saznajemo da 300 kilometara pruge Oštarije-Split nije rekonstruirano kako je planirano, jer projektna dokumentacija još nije završena, pa kako kažu u HŽ-u, nije ni obavljen tehnički pregled, jer se nema što tehnički pregledavati.
U HŽ-u nam priznaju da dio pruge u dužini od čak 80 km Perušić-Gračac nema uporabnu dozvolu. Usprkos tome, promet putnika i robe i tom se dionicom redovito odvija.
Četiri nesreće u šest mjeseci
Nesreće koje se događaju na hrvatskim željezničkim prugama neusporedivo su brojnije od nesreća koje se događaju u susjednim zemljama. Od ukupnih 55 nesreća od 2008. do 2012., najviše ih je bilo 2009. godine, čak 23 nesreće. Te iste godine Slovenija, BiH i Srbija zajedno nisu imale toliko nesreća na svojim prugama. U prvih 6 mjeseci ove godine, u HŽ-u su već zabilježili 4 nesreće na prugama. Slijedom brojki postavlja se pitanje kada će ove nesreće prestati, kada će vožnja hrvatskim željeznica postati sigurna?
Link
Posted 24.06.2012. - 16:21
http://www.dnevniava...ak-do-mora.htmlHrvatska, koja je prodala moderni "Končarov" voz našoj zemlji za više od deset miliona maraka, sada ne dozvoljava prolazak tog voza preko svoje teritorije, zbog čega on neće moći saobraćati planiranom linijom do Ploča, odnosno do mora, saznaje "Dnevni avaz".
Promotivna vožnja
"Željeznice Federacije BiH" prije desetak dana svečano su pustile u promet ovaj brzi voz čija je cijena 5,3 miliona eura, a promotivna vožnja od Sarajeva do Mostara privukla je mnogo pažnje javnosti.
No, kako saznajemo, direktor Putničkog saobraćaja "Hrvatskih željeznica" Damir Grgić zabranio je prolazak ovog voza kroz teritoriju Hrvatske, tako da on neće moći voziti na dionici Čapljina - Ploče, dugoj 22 kilometra.
"Željeznicama Federacije" ovo predstavlja udarac, jer će im na taj način biti uskraćen prijevoz putnika na more u ljetnom periodu. Razlog za zabranu saobraćanja voza kroz Hrvatsku navodno je nerentabilnost putničkog saobraćaja.
Bijedić: Velika šteta
Informaciju da je ovom vozu zabranjen prolaz do Ploča za naš list je potvrdio federalni ministar prometa i komunikacija Enver Bijedić. Prema njegovim riječima, delegacija "Željeznica FBiH" 26. juna će otputovati u Zagreb, gdje će s kolegama iz Hrvatske pokušati riješiti ovaj problem.
Prijevoz turista
- Mislim da je šteta, i za BiH i za Hrvatsku, da se ne dozvoli saobraćanje ovog voza do Ploča. Ljudima iz BiH bilo bi veoma pogodno da ovim modernim vozom idu na more, tako da bi on mogao dovoziti turiste iz raznih dijelova BiH na Hrvatsko primorje - kazao nam je Bijedić.
Brzina od 160 kilometara na sat
Riječ je o savremeno opremljenom, niskopodnom, elektromotornom vozu koji ima kapacitet 186 putnika i može dostići brzinu od 160 kilometara na sat. Njegova nabavka predstavlja pokušaj moderniziranja zapuštenog željezničkog saobraćaja u BiH.
i jedan mali osvrt na ovaj članak, ja mislim da su rukovodeći ljudi HŽ-a idioti (oprostite na vrijeđanju) ali nema drugog opisa, pa zar nije Hrvatskoj u interesu da postoji vlak koji dovozi turiste, i to još suvremen HRVATSKI proizvod!
ukratko nevjerovatno!
Posted 24.06.2012. - 17:32
vozamo se na taljiga!
Posted 24.06.2012. - 21:26
Posted 25.06.2012. - 22:44
Federalne željeznice žele da u HŽ-u ipak odustanu od ukidanja svih 46 najavljenih međunarodnih vlakova
Sarajevo i Ploče ipak će željeznicom povezivati Končarov niskopodni vlak, doznaje se u Sarajevu. Naime, iz Željeznica Federacije Bosne i Hercegovine (ŽFBiH) jučer su najavili da će se danas u Zagrebu nastaviti pregovori o mogućnosti nastavka željezničke linije od Sarajeva do Ploča.
Diplomatska inicijativa Predstavnici Hrvatskih željeznica i Željeznica Federacije Bosne i Hercegovine sastat će se na inicijativu i uz posredovanje hrvatskog veleposlanstva u BiH, objavili su iz Sarajeva. Zbog Dana državnosti i neradnog dana u ponedjeljak tijekom jučerašnjeg dana nije bilo moguće dobiti komentar nadležnih iz HŽ-a je li moguća promjena njihove odluke o ukidanju 46 međunarodnih vlakova koji prolaze kroz Hrvatsku. Željeznice FBiH planirale su hrvatski niskopodni vlak, koji je prvu promotivnu vožnju imao 13. lipnja, uvrstiti u vozni red već ovog ljeta, a on je za početak trebao povezivati Sarajevo i ...
http://www.poslovni....oce-208260.aspx
Možda i bude nešto od svega toga..Nadam se samo da će ipak razum pobjediti.
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users