Jump to content

Photo

1141 302

• Please log in to reply
156 replies to this topic

#1 410 EXP

410 EXP
  • Članovi
  • 1,673 posts
  • Joined 18.05.2007.
  • Locationnegdje

Posted 19.07.2008. - 18:48

evo pa možemo komentirati i stavljati fotke od 114-302, da netrpamo po modernizaciji o samo 1 loksi
Bolje da me mrze zbog onoga što jesam, nego da me vole zbog onoga što nisam.
Svaki čavao koji strši...dobit će po glavi!

#2 410 EXP

410 EXP
  • Članovi
  • 1,673 posts
  • Joined 18.05.2007.
  • Locationnegdje

Posted 19.07.2008. - 19:59

na oba monitora se može postaviti slika sa kamere,

Posted Image
Posted Image

#3 410 EXP

410 EXP
  • Članovi
  • 1,673 posts
  • Joined 18.05.2007.
  • Locationnegdje

Posted 19.07.2008. - 20:15

Posted Image
Posted Image

Posted Image
Posted Image

i stvarno " domišljato " mjesto i izgled potenciometra za zadavanje brzine....... nem blw
Posted Image
Posted Image

#4 410 EXP

410 EXP
  • Članovi
  • 1,673 posts
  • Joined 18.05.2007.
  • Locationnegdje

Posted 19.07.2008. - 20:26

i razlike između 1141 3xx i 302......

Posted Image
Posted Image

#5 410 EXP

410 EXP
  • Članovi
  • 1,673 posts
  • Joined 18.05.2007.
  • Locationnegdje

Posted 19.07.2008. - 20:34

zaboravih napomenuti da je u samo jednom danu zabilježeno 15-ak kvarova.....računam da su to " dječje bolesti ", i još 1 glupa zabrana ....lok nesmije ići dalje od Dobove i to samo na brze i prema Ogulinu na putničke vlakove !!

Predpostavljam da je u fazi uhodavanja iliti utrčavanja pa ak rikne da je tamo bliže!
Sve u svemu ostavlja dobar dojam....e sad samo treba vidjeti kak će se pokazati u radu :lol:

i velika zamjerka što se neda smanjiti intenzitet svjetlosti, pa će po mraku pol kabine blještati od monitoraa a da nespominjem oštećenje vida kod Sv :!: :?:

#6 bubimir_1

bubimir_1
  • Članovi
  • 2,188 posts
  • Joined 12.01.2007.

Posted 19.07.2008. - 20:56

mali OT

ko stavlja slike prek imageshacka dok uploada sliku i nakon toga ima na stranici pise " include details " tu treba maknut kvačicu ko neće ove sitne gluposti ispod slike

#7 gti150

gti150
  • Članovi
  • 364 posts
  • Joined 10.11.2006.
  • LocationCrikvenica

Posted 19.07.2008. - 20:57

lok nesmije ići dalje od Dobove i to samo na brze i :

Pa šta nije dalje od Dobove 3kv sistem? Taman da je savršena bez mane dalje ne može...

Nego...meni ko laiku izgleda jako dobro...pogotovo upravljačnica s ovim monitorima...nekako dašak 21st...

No, najbitnije će biti karakteristike i pouzdanost...

#8 410 EXP

410 EXP
  • Članovi
  • 1,673 posts
  • Joined 18.05.2007.
  • Locationnegdje

Posted 20.07.2008. - 08:07

Pa šta nije dalje od Dobove 3kv sistem? Taman da je savršena bez mane dalje ne može...

Nego...meni ko laiku izgleda jako dobro...pogotovo upravljačnica s ovim monitorima...nekako dašak 21st...

No, najbitnije će biti karakteristike i pouzdanost...

"Dalje od Dobove", htio sam reći da se neudaljava jako od ZG, dakle kilometarsku udaljenost kao od ZG-DO, a naravno da niti hoće i niti može voziti po SLOVENIJI

evo bez details :kul :mrgreen:

slika kamere, ali moram reći da nije kao live prijenos slike, neg trza, dakle radi kao fotoaparat sa zadrškama između slika oko cca 1-2 sec

Posted Image

#9 Karavela

Karavela
  • Članovi
  • 2,832 posts
  • Joined 11.09.2005.
  • LocationSMŽ

Posted 20.07.2008. - 09:32

...

Hmm, dašak 21st?? Treba pogledati fotke upravljačnica Helgi, Taurusa, Traxx-a, Prime pa onda usporediti. OK, možda izvana sliče zbog monitora, ali ti monitori nemaju sve što bi ta lok trebala i mogla imati. Evo, već prvu stvar nema: podešavanje intenziteta rasvjete monitora. U noći će to blještati. Nema ni noćni način prikazivanja slike kao Siemens, Bombardier lok i DMV. Da bi izgledala kao nešto iz 21st treba maknuti Deutu iz upravljačnice jer već ima dva monitora koji prikazuju brzinu. Nema ni PZB-90 autostop već stari I-60. Kad se isključi autostop lok opet može voziti sa 120km/h kao i kad je uključen AS, a neispravna signalizacija uz posluživanje tastera "Vožnja po nalogu" što je kod PZB-90 nemoguće. Toliko o modernizaciji...

#10 knor

knor
  • Članovi
  • 321 posts
  • Joined 10.03.2008.

Posted 20.07.2008. - 09:34

koliko se vidi pult je već prljav...oko kontrolera i ručice smjera,štoviše kao da su se noge držale tamo...ja bi ga obrisao bar za potrebe slikanja....ma nije za nas nego stara kanta....

#11 Karavela

Karavela
  • Članovi
  • 2,832 posts
  • Joined 11.09.2005.
  • LocationSMŽ

Posted 20.07.2008. - 10:16

Bingo!! Lok je vozila 825/825 pa se sat vremena "ubijalo oko" i vjerojatno je majstor malo podigao noge. A pošto se većina ne izuje kad odmara noge to je to.

#12 410 EXP

410 EXP
  • Članovi
  • 1,673 posts
  • Joined 18.05.2007.
  • Locationnegdje

Posted 20.07.2008. - 11:10

koliko se vidi pult je već prljav...oko kontrolera i ručice smjera,štoviše kao da su se noge držale tamo...ja bi ga obrisao bar za potrebe slikanja....ma nije za nas nego stara kanta....

A moguće da je takva i izašla iz radione, naišao sam X puta na lokomotivi gdje majstori ( mehaničari ), ne pobrišu iza sebe, već pult bude zamazan !

Za potrebe slikanja..........da je pobrišem.....pa onda nebi bilo onak kako je zaista u stvarnosti !
A tu sad dolazimo do onoga, same kulture čovjeka, predpostavljam da kod kuće isto tako stavi cipele na stol sa kojega jede :twisted: :evil:

#13 Jim

Jim
  • Članovi
  • 1,563 posts
  • Joined 08.01.2006.

Posted 20.07.2008. - 11:17

slike su odlice,samo naprijed sa daljnim slajdovima :lol:

#14 Karabaja

Karabaja
  • Članovi
  • 271 posts
  • Joined 02.03.2006.

Posted 20.07.2008. - 13:33

slika kamere, ali moram reći da nije kao live prijenos slike, neg trza, dakle radi kao fotoaparat sa zadrškama između slika oko cca 1-2 sec

Posted Image

K vragu, zar je bio veliki problem ugraditi poštenu opremu da to radi kak spada... :?

#15 2041024

2041024
  • Članovi
  • 2,665 posts
  • Joined 17.01.2007.
  • LocationBjelovar

Posted 20.07.2008. - 14:39

Posted Image

K vragu, zar je bio veliki problem ugraditi poštenu opremu da to radi kak spada... :?

To ti je jako kvalitetan hvatski proizvod, ja ne kažem, da šta smo tražili to smo i dobili, ali pobogu pa smatrao sam da je taj Končar tehnički potkovaniji, a onda naprave ovakav gaf, katastrofa, ali nadam se da još uvijek imaju vremena, pa da na ostalima taj problem riješe! :evil: :evil:

#16 x-type

x-type
  • Članovi
  • 2,660 posts
  • Joined 04.12.2005.

Posted 20.07.2008. - 16:27

zar je takav problem ugraditi graničnike za 140 km/h?

#17 Karavela

Karavela
  • Članovi
  • 2,832 posts
  • Joined 11.09.2005.
  • LocationSMŽ

Posted 20.07.2008. - 17:31

To ti je jako kvalitetan hrvatski proizvod, ja ne kažem, da šta smo tražili to smo i dobili, ali pobogu pa smatrao sam da je taj Končar tehnički potkovaniji, a onda naprave ovakav gaf, katastrofa, ali nadam se da još uvijek imaju vremena, pa da na ostalima taj problem riješe!

Nije stvar u Končaru. Što je naručeno, to je i ugrađeno. Problem je tko je to naručio, ima li on kakva tehnička znanja, pa tko je potpisnik narudžbe i slično. Što vrijedi da hrpa magistara nešto predloži ili konstruira, ali ako tzv. "nadležna osoba" ne shvaća ili ne želi shvatiti to, neće se to riješiti. Ugrađeni su nekvalitetni monitori na zahtjev Vuče. Da su se pitali strojovođe koji se služe njima oni ovakve nebi ugradili bez mogućnosti reguliranja intenziteta. Ali strojovođe nitko ništa ne pita. Vjerojatno je u pitanju postotak od provizije pa je ugrađeno to što je. Možeš ti željeti svašta, ali ako don kaže to ne može, onda ne može. I onda imamo 302 takvu. Za Brenu nije odobrena klima Konvekta koja je jača od ovih jer se vjerojatno postavljalo pitanje: zašto baš taj proizvođač, možda postoji kakav postotak u igri i svašta. Tak je vjerojatno i tu. Ovo su samo nagađanja, ali vjerojatno ima nešto i istine. Bumo videli.

#18 410 EXP

410 EXP
  • Članovi
  • 1,673 posts
  • Joined 18.05.2007.
  • Locationnegdje

Posted 20.07.2008. - 19:03

hm.........di ima dima ima i.......vatre :cry: :cry: :shock: :?

#19 ErrAseR

ErrAseR
  • Članovi
  • 9,395 posts
  • Joined 22.04.2005.

Posted 21.07.2008. - 20:25

nemojte mi samo reći da je hrpa naših ljudi u vuči rekla da ugrade monitor na kojem se neda podešavati svjetlina? pa to je valjda več standard... to imaju monitori otkad su napravljeni...
ja bi volio da končar pokaže naruđbu di piše "ugradnja monitora bez mogučnosti podešavanja svjetline) isto tako bi volio da končar da papir di piše da je vuča tražila na prvu 376 loksu monitor sa foto lečom koja sama regulira svjetlinu u ovisnosti o okolnoj rasvjeti...
znam da pouzdano piše da se ugradi monitor kao na 376 seriji... a zašto nije to je druga priča...
isto vrijedi i za kameru sa 3 sličice u minuti.... pa standard je minimalno 15 u visokoj rezoluciji... a o 30 da i ne govorimo u sekundi, da u mraku smanji FPS na uštrb bolje slike to bi bilo za očekivati, kao i da pojača ISO vrijednost, pa makar šumila slika... ovako jad i bjeda...

dobavljač opreme, e tu leži problem... mora biti od 3 uvoznika koja žive na teret HŽ-a, neću ih sad imenovat ali jedan daje elektroniku, jedan isporučuje deutu i jedan je za klime i stolice, jedan nudi kompresor, prijateljev prijatelj sklapa sab regulatore za kočiono polužje u garaži, a drugi prijatelj one dvostruke nepovratne ventile koji zataje u zimskom periodu i ostanu lokomotive bez kočnice itd...
onda uleti končar sa svojim vrhunskim manipulatorom za cat lokse koji se razlohaju nakon mjesec dana, i ugradi na 3xx loksu one koje ugradi i imaju položaj totalno neergonomski za strojovođu... ja bi tog vrlog končarevca zatvorio u loksu na 12 sati i dao mu da se igra sa tom svojom ručkom i da stišče budnik na mjestu pa bi uvidio sve mane njegovog stručnog postavljanja tih stvari na mjesto, ISTO TAKO ZNAM DA ĆE SE SADA JAVIT NEKI KONČAREVAC koji će reći da je vuča to tražila... ma nemoj.. te fore pričaj nekom drugom, ja sam ih več podosta progutao i od končara a i bogami od gredelja, svi pričaju isto... več godinama.

mislim stolac je be-ge, al uvoznik je jedan za HŽ... tako i deuta i slični uređaji...

#20 410 EXP

410 EXP
  • Članovi
  • 1,673 posts
  • Joined 18.05.2007.
  • Locationnegdje

Posted 21.07.2008. - 21:43

STRAŠNO

pa jel može napokon sindikat utjecat već jednom na takve stvari ??

Tamo sam rekao da bi bilo dobro ugraditi zavjese na bočne prozore, jer kad voziš a sunce je sa bočne strane......pa ubije te .....u qqq
ali....jebeš šta strojovođa traži i daje primjedbe i sugestije....!!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users