1141 302
Posted 19.07.2008. - 18:48
Svaki čavao koji strši...dobit će po glavi!
Posted 19.07.2008. - 20:34
Predpostavljam da je u fazi uhodavanja iliti utrčavanja pa ak rikne da je tamo bliže!
Sve u svemu ostavlja dobar dojam....e sad samo treba vidjeti kak će se pokazati u radu
i velika zamjerka što se neda smanjiti intenzitet svjetlosti, pa će po mraku pol kabine blještati od monitoraa a da nespominjem oštećenje vida kod Sv
Posted 19.07.2008. - 20:56
ko stavlja slike prek imageshacka dok uploada sliku i nakon toga ima na stranici pise " include details " tu treba maknut kvačicu ko neće ove sitne gluposti ispod slike
Posted 19.07.2008. - 20:57
lok nesmije ići dalje od Dobove i to samo na brze i :
Pa šta nije dalje od Dobove 3kv sistem? Taman da je savršena bez mane dalje ne može...
Nego...meni ko laiku izgleda jako dobro...pogotovo upravljačnica s ovim monitorima...nekako dašak 21st...
No, najbitnije će biti karakteristike i pouzdanost...
Posted 20.07.2008. - 08:07
lok nesmije ići dalje od Dobove i to samo na brze i :
Pa šta nije dalje od Dobove 3kv sistem? Taman da je savršena bez mane dalje ne može...
Nego...meni ko laiku izgleda jako dobro...pogotovo upravljačnica s ovim monitorima...nekako dašak 21st...
No, najbitnije će biti karakteristike i pouzdanost...
"Dalje od Dobove", htio sam reći da se neudaljava jako od ZG, dakle kilometarsku udaljenost kao od ZG-DO, a naravno da niti hoće i niti može voziti po SLOVENIJI
evo bez details
slika kamere, ali moram reći da nije kao live prijenos slike, neg trza, dakle radi kao fotoaparat sa zadrškama između slika oko cca 1-2 sec
Posted 20.07.2008. - 09:32
Nego...meni ko laiku izgleda jako dobro...pogotovo upravljačnica s ovim monitorima...nekako dašak 21st...lok nesmije ići dalje od Dobove i to samo na brze i :
...
Hmm, dašak 21st?? Treba pogledati fotke upravljačnica Helgi, Taurusa, Traxx-a, Prime pa onda usporediti. OK, možda izvana sliče zbog monitora, ali ti monitori nemaju sve što bi ta lok trebala i mogla imati. Evo, već prvu stvar nema: podešavanje intenziteta rasvjete monitora. U noći će to blještati. Nema ni noćni način prikazivanja slike kao Siemens, Bombardier lok i DMV. Da bi izgledala kao nešto iz 21st treba maknuti Deutu iz upravljačnice jer već ima dva monitora koji prikazuju brzinu. Nema ni PZB-90 autostop već stari I-60. Kad se isključi autostop lok opet može voziti sa 120km/h kao i kad je uključen AS, a neispravna signalizacija uz posluživanje tastera "Vožnja po nalogu" što je kod PZB-90 nemoguće. Toliko o modernizaciji...
Posted 20.07.2008. - 09:34
Posted 20.07.2008. - 10:16
Posted 20.07.2008. - 11:10
koliko se vidi pult je već prljav...oko kontrolera i ručice smjera,štoviše kao da su se noge držale tamo...ja bi ga obrisao bar za potrebe slikanja....ma nije za nas nego stara kanta....
A moguće da je takva i izašla iz radione, naišao sam X puta na lokomotivi gdje majstori ( mehaničari ), ne pobrišu iza sebe, već pult bude zamazan !
Za potrebe slikanja..........da je pobrišem.....pa onda nebi bilo onak kako je zaista u stvarnosti !
A tu sad dolazimo do onoga, same kulture čovjeka, predpostavljam da kod kuće isto tako stavi cipele na stol sa kojega jede
Posted 20.07.2008. - 11:17
Posted 20.07.2008. - 14:39
slika kamere, ali moram reći da nije kao live prijenos slike, neg trza, dakle radi kao fotoaparat sa zadrškama između slika oko cca 1-2 sec
K vragu, zar je bio veliki problem ugraditi poštenu opremu da to radi kak spada...
To ti je jako kvalitetan hvatski proizvod, ja ne kažem, da šta smo tražili to smo i dobili, ali pobogu pa smatrao sam da je taj Končar tehnički potkovaniji, a onda naprave ovakav gaf, katastrofa, ali nadam se da još uvijek imaju vremena, pa da na ostalima taj problem riješe!
Posted 20.07.2008. - 16:27
Posted 20.07.2008. - 17:31
K vragu, zar je bio veliki problem ugraditi poštenu opremu da to radi kak spada... :?
Nije stvar u Končaru. Što je naručeno, to je i ugrađeno. Problem je tko je to naručio, ima li on kakva tehnička znanja, pa tko je potpisnik narudžbe i slično. Što vrijedi da hrpa magistara nešto predloži ili konstruira, ali ako tzv. "nadležna osoba" ne shvaća ili ne želi shvatiti to, neće se to riješiti. Ugrađeni su nekvalitetni monitori na zahtjev Vuče. Da su se pitali strojovođe koji se služe njima oni ovakve nebi ugradili bez mogućnosti reguliranja intenziteta. Ali strojovođe nitko ništa ne pita. Vjerojatno je u pitanju postotak od provizije pa je ugrađeno to što je. Možeš ti željeti svašta, ali ako don kaže to ne može, onda ne može. I onda imamo 302 takvu. Za Brenu nije odobrena klima Konvekta koja je jača od ovih jer se vjerojatno postavljalo pitanje: zašto baš taj proizvođač, možda postoji kakav postotak u igri i svašta. Tak je vjerojatno i tu. Ovo su samo nagađanja, ali vjerojatno ima nešto i istine. Bumo videli.To ti je jako kvalitetan hrvatski proizvod, ja ne kažem, da šta smo tražili to smo i dobili, ali pobogu pa smatrao sam da je taj Končar tehnički potkovaniji, a onda naprave ovakav gaf, katastrofa, ali nadam se da još uvijek imaju vremena, pa da na ostalima taj problem riješe!
Posted 20.07.2008. - 19:03
Posted 21.07.2008. - 20:25
ja bi volio da končar pokaže naruđbu di piše "ugradnja monitora bez mogučnosti podešavanja svjetline) isto tako bi volio da končar da papir di piše da je vuča tražila na prvu 376 loksu monitor sa foto lečom koja sama regulira svjetlinu u ovisnosti o okolnoj rasvjeti...
znam da pouzdano piše da se ugradi monitor kao na 376 seriji... a zašto nije to je druga priča...
isto vrijedi i za kameru sa 3 sličice u minuti.... pa standard je minimalno 15 u visokoj rezoluciji... a o 30 da i ne govorimo u sekundi, da u mraku smanji FPS na uštrb bolje slike to bi bilo za očekivati, kao i da pojača ISO vrijednost, pa makar šumila slika... ovako jad i bjeda...
dobavljač opreme, e tu leži problem... mora biti od 3 uvoznika koja žive na teret HŽ-a, neću ih sad imenovat ali jedan daje elektroniku, jedan isporučuje deutu i jedan je za klime i stolice, jedan nudi kompresor, prijateljev prijatelj sklapa sab regulatore za kočiono polužje u garaži, a drugi prijatelj one dvostruke nepovratne ventile koji zataje u zimskom periodu i ostanu lokomotive bez kočnice itd...
onda uleti končar sa svojim vrhunskim manipulatorom za cat lokse koji se razlohaju nakon mjesec dana, i ugradi na 3xx loksu one koje ugradi i imaju položaj totalno neergonomski za strojovođu... ja bi tog vrlog končarevca zatvorio u loksu na 12 sati i dao mu da se igra sa tom svojom ručkom i da stišče budnik na mjestu pa bi uvidio sve mane njegovog stručnog postavljanja tih stvari na mjesto, ISTO TAKO ZNAM DA ĆE SE SADA JAVIT NEKI KONČAREVAC koji će reći da je vuča to tražila... ma nemoj.. te fore pričaj nekom drugom, ja sam ih več podosta progutao i od končara a i bogami od gredelja, svi pričaju isto... več godinama.
mislim stolac je be-ge, al uvoznik je jedan za HŽ... tako i deuta i slični uređaji...
Posted 21.07.2008. - 21:43
pa jel može napokon sindikat utjecat već jednom na takve stvari ??
Tamo sam rekao da bi bilo dobro ugraditi zavjese na bočne prozore, jer kad voziš a sunce je sa bočne strane......pa ubije te .....u qqq
ali....jebeš šta strojovođa traži i daje primjedbe i sugestije....!!
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users