Jump to content


Donacija

Opcije potpore stranici zeljeznice.net
Ako posjedujete kriptovalute, možete donirati i na adrese:

3P2r8a7BMvRiRppZXcQdYiGguhN4iHAWTA3 - WavesPlatform

0x630394fcfd4d4b5f6847dd071b0841c25a2bcad7 - Ethereum

1C1f1kP6uL9Bqxi1r8TA4FHGpJ7D2GMtmi - Bitcoin

Za više informacija pogledajte iduću poveznicu: http://goo.gl/Elo84w

Photo

Savski Marof - Kumrovec

Pruga Kumrovec zapušteno

 • Please log in to reply
1244 replies to this topic

#1241 DB

DB
 • Članovi
 • 11,580 posts
 • Joined 23.10.2009.
 • LocationSveta Nedelja

Posted 07.05.2019. - 11:10

[SVEČANOST DANA GRADA] 'Klanjec odlično iskorištava EU fondove i brine za mlade, ali problem je prometna povezanost'

 

...

O onom što se planira izvršiti u narednom razdoblju govorio je gradonačelnik Zlatko Brlek. Kao jedan od najvećih problema spomenuo je prometnu problematiku i javni prijevoz, ne samo Klanjca nego i čitave Sutlanske doline. - Mi iz proračuna izdvajamo 120 tisuća kuna da bismo imali kakvu takvu povezanost sa Zaprešićem i Zagrebom, a rješenje naših problema bila bi revitalizacija Kumrovečke pruge. Iako su razgovori oko nje krenuli u dobrom smjeru, sada su stali, a optimizam ne ulijeva ni izjava ministra Olega Butkovića da su trenutno važniji mediterenski pravci - naglasio je klanječki gradonačelnik. 

...#1242 Kupljenec

Kupljenec
 • Članovi
 • 1,358 posts
 • Joined 11.02.2016.
 • LocationKupljenovo

Posted 20.06.2019. - 09:01

Kopiram sa fejsa. /Željeznički promet/ Projekt obnove Kumrovečke pruge nije upitan i ide u dobrom smjeru Rekao je to državni tajnik Ministarstva mora, prometa i infrastrukture Tomislav Mihotić na sastaku koji je održan s čelnicima jedinica lokalne samouprave Savsko-sutlanske doline u spomenutom ministarstvu. Prisutni gradonačelnici i načelnici su kazali kako se projekt presporo razvija te kako su učinjeni preskromni pomaci prije svega od državnog poduzeća HŽ Infrastruktura. Direktor poduzeća Integrirani prijevoz Zagrebačkog područja Damir Kapuđija prezentirao je projekt revitalizacije Kumrovečke pruge. Zaključeno je kako će HŽ Infrastruktura bez odgode još jednom obići trasu lokalne pruge L102 - Savski Marof - Kumrovec - državna granica Imeno i pripremiti kvalitetan izvještaj o tehničkim i financijskim zahtjevima projekta revitalizacije pruge. Ministarstvo će analizirati status utjecaja projekta revitalizacije u odnosu na planske dokumente, razvrstavanje željezničke pruge, Ugovor RH - HŽ Infrastruktura te način i razloge stavljanja izvan prometa dionice Harmica - Zagorska Sela te ispitati mogućnost njenog financiranja. Potvrđena je prihvatljivost sklapanja Sporazuma o partnerstvu na projektu revitalizacije lokalne pruge L102 s JLS koji se može potpisati. "Veseli me da smo još jednom dobili potvrdu da projekt obnove, a kasnije i modernizacije Kumrovečke pruge nije upitan, a vjerujem da će i HŽ Infrastruktura kvalitetno pripremiti materijal koji će konkretno pokazati koliko je potrebno novaca za obnovu Kumrovečke pruge do Klanjca" kazao nam je načelnik Općine Dubravica Marin Štritof. /Opširnije u tiskanom izdanju Prigorskog kaja i KAJ Hrvatsko zagorje/e0b499841f405568c5c0da35f7c19cbd.jpg

#1243 DB

DB
 • Članovi
 • 11,580 posts
 • Joined 23.10.2009.
 • LocationSveta Nedelja

Posted 08.08.2019. - 18:40

 

Ostajem kod 100-tinjak godina. 

Ak me za života dohvati dogovor, imaš i pivu i janjetinu.  :pivo  :klopa:

 

Još 99 ...  :hekla:

 s030.gif

 

 

Znači - treba prvo skočit, pa onda reći "hop".

 

Još uvijek mislim da buju ih iz grmlja jednog dana zaskočili policajci i carinici iz Dežele ... MG_70.gif

 

Pa kaže:

 

SLOVENSKE PARAVOJNE FORMACIJE PATROLIRAJU NA GRANICI S HRVATSKOM: Odakle im oružje i uniforme? Njihov premijer šuti…

 

Seoske straže patroliraju duž slovenske granice i sprječavaju ulazak migranata u zemlju, a nitko ne zna tko im osigurava uniforme i oružje

 

Vodeći slovenski dnevnik objavio je reportažu o djelovanju tzv. “seoskih straža” koje navodno paradiraju u paravojnim uniformama i zatražio od premijera Marjana Šarca da komentira te pojave, što je on odbio učiniti jer je na godišnjem odmoru, ali je istakao da je Slovenija sigurna i pravna država.

 

“U Sloveniji su precizno određene nadležnosti svih ključnih aktera sigurnosnog sustava. Vezano na to, vlada je pripremila i adekvatno adresirala i pitanje ekstremizama i kako se s njima suočiti”, naveo je u svom šturom odgovoru za ljubljansko “Delo” slovenski premijer.

 

Te su odredbe dio nove strategije nacionalne sigurnosti koju bi na jesen trebao prihvatiti parlament, dodao je. “Slovenija je sigurna država, a prema ustavu je državna vlast jedina ovlaštena organizirati vojne postrojbe i obavljati represivne mjere”, odgovorio je Šarec na pitanja “Dela”.

 

‘Štajerska straža’

 

“Delo” je ovih dana o navodno samoorganiziranim “seoskim stražama” koje patroliraju na granici i vježbaju u čudnim odorama objavio reportažu potkrijepljenu fotografijama. Neki od članova odjeveni su u maskirne uniforme s ruskom zastavom na rukavu, a neki na kapama imaju oznake koje podsjećaju na znakovlje slovenskih domobrana iz II. svjetskog rata, tvrdi “Delo”.

 

Neke “seoske straže” samoorganizirale su se u južnom dijelu Slovenije, a navodno im je cilj odvraćanje potencijalnih migranata, odnosno patroliranje u blizini sela kojima prolaze migrantski putovi, piše list. Dodaje da je na sjeveroistoku oko Maribora i dalje aktivna takozvana “Štajerska straža” čiji je zapovjednik i nekadašnji vođa mariborskog nogometnog kluba Andrej Šiško lani nakon postrojba svoje paravojske bio uhićen i osuđen na višemjesečni zatvor.

 

Neslužbene simpatije policije

 

U vezi s tim informacijama list je postavio premijeru pitanje kako njegova vlada gleda na te pojave jer po njihovim saznanjima “seoske straže” otvoreno vježbaju sa zračnim puškama i djeluju uz neslužbene simpatije policije.

 

“Kako komentirate činjenicu da po šumama države koja je članica NATO saveza obavljaju svoje vježbe ljudi s ruskim oznakama. Nove uniforme, šatori i cjelokupna organizacija takvih njihovih tabora za vježbanje koji se odvijaju jednom mjesečno, sve to nije besplatno i vjerojatno nije financirano iz vlastitog džepa sudionika. Zanima nas zato jeste li provjerili tko sve financira tu organizaciju i kupnju potrebnog materijala?”, neka su od pitanja koje je slovenski list postavio slovenskom premijeru.#1244 mali.paja

mali.paja
 • Članovi
 • 8,794 posts
 • Joined 31.12.2007.
 • LocationZagreb

Posted 08.08.2019. - 23:22

Misliš da bi ove formacije trebale čuvati prugu kad pređe u Sloveniju od Zelenjaka pa do Kumrovca :huh: ?#1245 DB

DB
 • Članovi
 • 11,580 posts
 • Joined 23.10.2009.
 • LocationSveta Nedelja

Posted 09.08.2019. - 09:57

Misliš da bi ove formacije trebale čuvati prugu kad pređe u Sloveniju od Zelenjaka pa do Kumrovca :huh: ?

 

Prvo ispravak: :roll: nije 99, nego 98.  :mrgreen:

 

Ne mislim da te formacije imaju ikakve primisli o ovoj pruzi, nego to pokazuje (para)političku atmosferu s one strane Sutle (i ne samo uz desnu obalu, nego tamo, sve do Ljubljane ...), a čega je posljedica neizvjesnost ove pruge.Also tagged with one or more of these keywords: Pruga, Kumrovec, zapušteno

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users