Prvi zvuk je zvuk 2062,drugi je manevra,a treći je ASEA.
Tako je.
Posted 12.06.2012. - 23:29
E moj Drstoka,stvarno te opila smrdljiva nafta i dim...
Čak i da je elektrika skuplja,ima li ljepšeg zvuka od brujenja reduktora šveđanke nulte podserije,koji odjekuje okolišem dok je iza naslagano 12-ak pulmana...A tek Brena kad pali grupe motora pomočnog pogona,spremajući se da osvoji neke elektrificirane daljine...prelijepo za oko i uho,za razliku od smrdljivog američkog tandrkala,koje samo puno rokće i dimi,dok se uz brdo vuće 15 na sat...fuj...![]()
Da te malo prosvijetlim,pogledaj ove divote,mada je link već bio na forumu...441 vuče unskom prugom,a iza nje auto vagon i plavi inter-city pulmani Marjan expressa....divota...prokleti rat je sve uništio....
Edited by ivog, 13.06.2012. - 09:04.
OT dopušten, ali u odgovarajućoj temi. Rasprava o zvukovima prebačena tamo gdje spada.. :)
Posted 13.06.2012. - 00:36
1. Simplon, objasni mi molim te sta je to lijepo za čuti u onom bjesomučnom arlaukanju rashladnih ventilatora nasih elektri, bez obzira koja? (meni osobno zvuči kao nekakva poludjela mašina koja će svaki tren pregoriti)
![]()
2. Kako se usudjuješ spomenuti zvuk brene ili asee sa zvukom EMD-a u istoj rečenici?Zvuk EMD-a je simfonija od kojeg se diže svaka dlaka.
Posted 13.06.2012. - 08:45
Dopusti da ja odgovorim na ovo, jesam nekako dizelaš, ali šta jest jest, zvuk ASEA-e, nulta podserija, nešto šta nijedan dizel ne može postić. Dok se osobno ne uvjeriš u to, osluškujući sam zvuk lokomotive u vožnji, u strojarnici, a pogotvo na teretnom vlaku, i dalje češ tvrdit da je zvuk EMD-a simfonija...
Bjesnomućno arlaukanje kako to nazivaš, to se onako izvana čini, pogotovo dok loksa stoji na kolodvoru, i to je kratkotrajno, ali u vožnji, milina, zvuk vučnih motora pri ubrzanju, sklopnici vuče, releji birača napona, sam zvuk ventilatora vučnih motora onda ni ne čuješ, to je tek prava milina za čut.
A EMD, iskreno, svaka njima čast, i klanjan im se, ali njihovo urlanje baš i ne mogu nazvat sinfonijom, zvuk je ugodan samo zato što odaje dojam moći, snage, ali sve ostaje smao na tome
Kad sjedneš na elektru ćutit češ te, po meni ogromne razlikeu korist elektre.
Posted 13.06.2012. - 08:53
Kaj se to mora dogodit da jedan dizelaš počne obožavati elektre?
Posted 13.06.2012. - 09:37
Čekaj, čekaj.. Vice, tko ti je to upao u account?
![]()
Kaj se to mora dogodit da jedan dizelaš počne obožavati elektre?
Ja sam taj koji voli oboje (i strujače i naftaše), al ipak, bolji je zvuk recimo 2044 pri ubrzavanju, od ASEA-e..
Mislim, ima ona onaj zanimljiv zvuk, definitivno, al da mi je bolji od diesel zvuka, neznam baš..
Posted 13.06.2012. - 11:35
Haha, upa neki haker
A čuj, na bolje se uvik lakše priviknit nego na gore
2044 još ima i solidan zvuk, kod nje mi se turbo zvuk najviše sviđa. Ovih ode mojih karampana od 2062 san sit više.
Posted 13.06.2012. - 11:43
Posted 14.06.2012. - 10:38
"...deficit dinamičkog raspona..." 4C
Railpictures
http://www.railpictu...hp?userid=46448
Posted 14.06.2012. - 10:52
Posted 14.06.2012. - 11:32
Istina.. Kad ste negdje u brdima, pa kad žutka zasvira.. Milina za čuti..
0 members, 0 guests, 0 anonymous users