Jump to content

Photo

Zvukovi

• Please log in to reply
171 replies to this topic

#161 Anton

Anton
  • Admin
  • 4,906 posts
  • Joined 31.01.2005.
  • LocationVinkovci

Posted 22.01.2012. - 15:59

Prvi zvuk je zvuk 2062,drugi je manevra,a treći je ASEA. :mrgreen:

Tako je. :mrgreen:

#162 SBB-CFF-FFS

SBB-CFF-FFS
  • Članovi
  • 441 posts
  • Joined 31.12.2011.
  • LocationSchweiz

Posted 12.06.2012. - 23:29

E moj Drstoka,stvarno te opila smrdljiva nafta i dim...

Čak i da je elektrika skuplja,ima li ljepšeg zvuka od brujenja reduktora šveđanke nulte podserije,koji odjekuje okolišem dok je iza naslagano 12-ak pulmana...A tek Brena kad pali grupe motora pomočnog pogona,spremajući se da osvoji neke elektrificirane daljine...prelijepo za oko i uho,za razliku od smrdljivog američkog tandrkala,koje samo puno rokće i dimi,dok se uz brdo vuće 15 na sat...fuj... :mrgreen:

Da te malo prosvijetlim,pogledaj ove divote,mada je link već bio na forumu...441 vuče unskom prugom,a iza nje auto vagon i plavi inter-city pulmani Marjan expressa....divota...prokleti rat je sve uništio....

prastari post, ali kako sam uhvatio iscitavati kompletan forum od korice do korice, na neke stvari cu morati reagirati i unaprijed se ispricavam na OT :mrgreen:

1. Simplon, objasni mi molim te sta je to lijepo za čuti u onom bjesomučnom arlaukanju rashladnih ventilatora nasih elektri, bez obzira koja? (meni osobno zvuči kao nekakva poludjela mašina koja će svaki tren pregoriti) :mrgreen:

2. Kako se usudjuješ spomenuti zvuk brene ili asee sa zvukom EMD-a u istoj rečenici? :) Zvuk EMD-a je simfonija od kojeg se diže svaka dlaka, zvuk EMD-a u prelasku iz položaja u položaj za moje uši je predivan DUR četverozvuk koji se kromatski penje i spušta, naravno uz neizbježni "BASS PROFONDO" :) duboki ton EMD motora koji mi budi strahopoštovanje prema tom stroju i njegovom izumitelju i tvorcu. Nota bene, izmedju ostalog završio sam i glazbenu akademiju pa ti samo kažem da ti je svaki eventualni prigovor na moju glazbenu usporedbu zvuka EMD-a suvišan! :kul

3. Ako već hoćeš, a i sam sam ljubitelj elektri izmedju ostalog, poslušaj polazak lokomotive Ae 6/6, Re 6/6, Re460, Re 4/4... pa da čuješ kako zvuči prava elektra ;) :kul

Admini i moderatori, još jednom oprostite na OT, ali ovo sam jednostavno morao reći :pivo

Edited by ivog, 13.06.2012. - 09:04.
OT dopušten, ali u odgovarajućoj temi. Rasprava o zvukovima prebačena tamo gdje spada.. :)

#163 Vice

Vice
  • Moderatori
  • 3,246 posts
  • Joined 05.08.2007.
  • LocationPrimošten

Posted 13.06.2012. - 00:36

1. Simplon, objasni mi molim te sta je to lijepo za čuti u onom bjesomučnom arlaukanju rashladnih ventilatora nasih elektri, bez obzira koja? (meni osobno zvuči kao nekakva poludjela mašina koja će svaki tren pregoriti) :mrgreen:

2. Kako se usudjuješ spomenuti zvuk brene ili asee sa zvukom EMD-a u istoj rečenici? :) Zvuk EMD-a je simfonija od kojeg se diže svaka dlaka.

Dopusti da ja odgovorim na ovo, jesam nekako dizelaš, ali šta jest jest, zvuk ASEA-e, nulta podserija, nešto šta nijedan dizel ne može postić. Dok se osobno ne uvjeriš u to, osluškujući sam zvuk lokomotive u vožnji, u strojarnici, a pogotvo na teretnom vlaku, i dalje češ tvrdit da je zvuk EMD-a simfonija...

Bjesnomućno arlaukanje kako to nazivaš, to se onako izvana čini, pogotovo dok loksa stoji na kolodvoru, i to je kratkotrajno, ali u vožnji, milina, zvuk vučnih motora pri ubrzanju, sklopnici vuče, releji birača napona, sam zvuk ventilatora vučnih motora onda ni ne čuješ, to je tek prava milina za čut.

A EMD, iskreno, svaka njima čast, i klanjan im se, ali njihovo urlanje baš i ne mogu nazvat sinfonijom, zvuk je ugodan samo zato što odaje dojam moći, snage, ali sve ostaje smao na tome :D

Kad sjedneš na elektru ćutit češ te, po meni ogromne razlike :D u korist elektre.

#164 ivog

ivog
  • Administratori
  • 9,209 posts
  • Joined 16.10.2005.
  • LocationKrapina

Posted 13.06.2012. - 08:45

Dopusti da ja odgovorim na ovo, jesam nekako dizelaš, ali šta jest jest, zvuk ASEA-e, nulta podserija, nešto šta nijedan dizel ne može postić. Dok se osobno ne uvjeriš u to, osluškujući sam zvuk lokomotive u vožnji, u strojarnici, a pogotvo na teretnom vlaku, i dalje češ tvrdit da je zvuk EMD-a simfonija...

Bjesnomućno arlaukanje kako to nazivaš, to se onako izvana čini, pogotovo dok loksa stoji na kolodvoru, i to je kratkotrajno, ali u vožnji, milina, zvuk vučnih motora pri ubrzanju, sklopnici vuče, releji birača napona, sam zvuk ventilatora vučnih motora onda ni ne čuješ, to je tek prava milina za čut.

A EMD, iskreno, svaka njima čast, i klanjan im se, ali njihovo urlanje baš i ne mogu nazvat sinfonijom, zvuk je ugodan samo zato što odaje dojam moći, snage, ali sve ostaje smao na tome :D

Kad sjedneš na elektru ćutit češ te, po meni ogromne razlike :D u korist elektre.

Čekaj, čekaj.. Vice, tko ti je to upao u account? :huh:

Kaj se to mora dogodit da jedan dizelaš počne obožavati elektre?

Ja sam taj koji voli oboje (i strujače i naftaše), al ipak, bolji je zvuk recimo 2044 pri ubrzavanju, od ASEA-e..
Mislim, ima ona onaj zanimljiv zvuk, definitivno, al da mi je bolji od diesel zvuka, neznam baš..

#165 josip

josip
  • Članovi
  • 2,929 posts
  • Joined 17.11.2008.
  • LocationVelika Gorica

Posted 13.06.2012. - 08:53

Dovoljno je i par sati u njemu i brzo se mišljenje mijenja, naravno osim kod doktora, taj bi na dizelu bio od 0-24 ako treba. :)

#166 Vice

Vice
  • Moderatori
  • 3,246 posts
  • Joined 05.08.2007.
  • LocationPrimošten

Posted 13.06.2012. - 09:37

Čekaj, čekaj.. Vice, tko ti je to upao u account? :huh:

Ja sam taj koji voli oboje (i strujače i naftaše), al ipak, bolji je zvuk recimo 2044 pri ubrzavanju, od ASEA-e..
Mislim, ima ona onaj zanimljiv zvuk, definitivno, al da mi je bolji od diesel zvuka, neznam baš..

Haha, upa neki haker :mrgreen:
A čuj, na bolje se uvik lakše priviknit nego na gore :smile:
2044 još ima i solidan zvuk, kod nje mi se turbo zvuk najviše sviđa. Ovih ode mojih karampana od 2062 san sit više.

#167 SBB-CFF-FFS

SBB-CFF-FFS
  • Članovi
  • 441 posts
  • Joined 31.12.2011.
  • LocationSchweiz

Posted 13.06.2012. - 11:35

Haha, upa neki haker :mrgreen:
A čuj, na bolje se uvik lakše priviknit nego na gore :smile:
2044 još ima i solidan zvuk, kod nje mi se turbo zvuk najviše sviđa. Ovih ode mojih karampana od 2062 san sit više.

Eh da je meni cuti u Splitu opet 661 :(

#168 Renato

Renato
  • Administratori
  • 5,627 posts
  • Joined 26.03.2005.
  • LocationDonja Bistra, Croatia

Posted 13.06.2012. - 11:43

Nema do zvuka dizela... ali mora biti bez turba.
661 mi bolje zvuci ali 2062 je vrlo blizu....

#169 Marioo

Marioo
  • Moderatori
  • 2,861 posts
  • Joined 17.01.2008.
  • LocationZagreb

Posted 14.06.2012. - 10:38

Vice nezna kaj prica obmanuli su ga :mrgreen:

Sto se tice voznje u loksi Brena tu nema premca, finoca živa.

Ali kad pricamo sa railfanovske strane Turner majka.Amen

"...deficit dinamičkog raspona..."  4C

Railpictures

http://www.railpictu...hp?userid=46448

#170 ICE-3M

ICE-3M
  • Članovi
  • 1,512 posts
  • Joined 11.01.2011.
  • LocationZagreb

Posted 14.06.2012. - 10:52

Recite vi kaj hoćete, ali najugodniji zvuk ima Žutka, pogotovo za okolinu.

#171 Brunoh

Brunoh
  • Članovi
  • 6,157 posts
  • Joined 07.03.2007.
  • LocationLudbreg

Posted 14.06.2012. - 10:54

Istina.. Kad ste negdje u brdima, pa kad žutka zasvira.. Milina za čuti..

2z8q8zt.jpg

#172 josip

josip
  • Članovi
  • 2,929 posts
  • Joined 17.11.2008.
  • LocationVelika Gorica

Posted 14.06.2012. - 11:32

Istina.. Kad ste negdje u brdima, pa kad žutka zasvira.. Milina za čuti..

Ipak je bolje kad si u brdima i čuješ Leslia kako zasvira, e to je milina za čuti :)

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users