Jump to content

Mazohistički izlet u Pulu, 19.09.2016


seabral

Recommended Posts

Ideja za iduči izlet? :)

 

 

Možda :razz:

No, to će biti veći izazov za organizirati, imajući u vidu prorijeđene prekogranične vlakove i nova ukidanja još nekih vlakova.

Link to comment
Share on other sites

Ljepi putpois ja palniram u Pulu ali malo na odmor i posjetit prijateljice iz Pule i Labina te bi ostao 2 do 3 dana u Puli te spojio sve u jedno odmor , hobi i fotkanje ja planiram povicom 10 mjesca za pulu ,a ovo za proslvau bilo je njavljivano na intrentu več dobrih 2 tjedna tako da sam ja znao za to

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Bok, puno hvala na putopisu.

Ja sam u 7. mjesecu ove godine prošao relaciju Rijeka - Pivka - Divača - Pula - Lupoglav i busom u Rijeku. Ovaj krug nije moguće ostvariti u jedan dan iz Zagreba. Išao sam iz Rijeke 482 u 11:55 i sišao u Pivki. Nakon otprilike sat vremena u 14:34 ide 2606 za Sežanu sa vezom u Divači (7705) za Buzet (15:51) i dalje (4713) za Lupoglav (16:17) i Pulu (17:52). Na stanici u Pivkoj nema baš nikih sadržaja (za laike) a gostilna preko puta stanice i ona malo dalje prema sjeveru je baš taj tjedan imala godišnji. Zanimljivo je bilo gledati kako prolaze teretni vlakovi (pa valjda svakih desetak minuta), puni robe i automobila u pravcu kako Kopera i/ili Trsta i u suprotnom smjeru za Ljubljanu i dalje. Inače, ova poslijepodnevna veza vozi čini mi se tek od ove godine, pa sam htio iskoristiti dok funkcionira. Dio pruge, koji se spušta od Pivke do Buzeta, pa i dalje do Lupoglava je izuzetno lijep i tko ga nije prošao, neka pohita, dok može. Čini mi se da navedeni vlak u Lupoglavu bi trebao loviti HŽ bus za Rijeku i dalje brzi 701 za Zagreb a možda i oko 18:00 ide i neki autobus iz Pule za Zagreb. Inače, kako bih prošao cijelu Istru, slučajno sam preko bookinga našao smještaj u Roču i sasvim slušajno kod bivšeg šefa kolodvora Roč. Osim toga, što je Roč mirno i slikovito mjesto, ima dosta smještajnih kapaciteta i relativno je blizu stanice. A sjesti na terasu sa malo dobrog Istarskog vina, stvarno je gušt! Htio sam slikati, ali baš na naljepšem dijelu, crkla mi je baterija. I sad mi netko kažite zašto 7705 nije upisan u službenom (tiskanom) voznom redu HŽPP?????

Link to comment
Share on other sites

Hvala Drempa, hvala ICN...

 

Ovo gore je bila interesantna ruta, iz Rijeke preko Slovenije i Pule natrag u Rijeku. Ja si isto tako volim složiti kružna putovanja u jednom danu, samo nažalost sve je manje mogućnosti za takvo nešto. A vikendom je to pogotovo još i teže.

 

Sad je već drugi put u ovoj temi spomenuta ljepota pruge od Pivke prema Buzetu. Dečki, sad fakat moram ozbiljno početi razmišljati kako da se i ja provozam onuda ... :razz:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...