Jump to content


Donacija

Opcije potpore stranici zeljeznice.net
Ako posjedujete kriptovalute, možete donirati i na adrese:

3P2r8a7BMvRiRppZXcQdYiGguhN4iHAWTA3 - WavesPlatform

0x630394fcfd4d4b5f6847dd071b0841c25a2bcad7 - Ethereum

1C1f1kP6uL9Bqxi1r8TA4FHGpJ7D2GMtmi - Bitcoin

Za više informacija pogledajte iduću poveznicu: http://goo.gl/Elo84w

Photo

Poštanske i kurirske usluge u Hrvatskoj i svijetu - pitanja, savjeti i iskustva


 • Please log in to reply
142 replies to this topic

#141 Stanley

Stanley
 • Moderatori
 • 16,571 posts
 • Joined 24.08.2006.
 • LocationZagreb

Posted 28.12.2017. - 21:59

Kaj ćeš drempa kad sam razmaženi penzić... Nego, danas me rasp.zdila moja bivša firma. Pozvonio na portofon dostavljač i kaže da ima paket za moju kćer. Trebalo je platiti nekoliko stotina kuna, a toliko nisam imao i rekao sam mu neka ostavi obavijest o prispjeću pa će kćer to podići u pošti. Pola sata kasnije donese mi susjeda papir, krelac obavijest zalijepio na ulazna vrata umjesto da je ubaci u kućni kovčežić.


Serija 05 je zakon!

#142 DB

DB
 • Članovi
 • 11,491 posts
 • Joined 23.10.2009.
 • LocationSveta Nedelja

Posted 09.11.2018. - 21:56

Ajde da u ovoj hrpetini pljuvanja postam i jednu pohvalu - čekam neka dva (il tri?  :hm) tjedna da mi dostave zamjenske cipele ... i dolazi mi prijepodne SMS da buju mi ih danas dostavili. OK, znači čeka me cedulja i odlazak u poštu ...

Dolazim doma, a u kasliću - pismo.

Otvaram - od cipelara. Obavještavaju me da mi je reklamacija uvažena i da buju mi dostavili nove ... 

Sve je to OK - al gde je onda cedulja od poštara???

 

Kad ono večeras, negde iza pol 9, zvoni mi neko na ulazu u haustor. Ko je?!  :huh:  Poštar!?! Laie_13.gif

Otvaram vrata, a tip nosi oveću kutiju (odma prepoznajem o čemu se radi) i objašnjava kak eto i u ova doba raznose pakete. Mauridia_44.gif

No najbolje od svega je da ima osmjeh od uha do uha - i još mi zahvaljuje!  :hai

Zahvaljujem i ja njemu, doviđenja, lakunoć ...  :smile:#143 DB

DB
 • Članovi
 • 11,491 posts
 • Joined 23.10.2009.
 • LocationSveta Nedelja

Posted 11.04.2019. - 15:37

Evo dokaza da poštari izbjegavaju dostavljanje pošiljki: aljkavog djelatnika HP-a snimila kamera!; Bivši radnik priznaje: Velik broj paketa se uopće ne ponese na teren, uz prešutno odobrenje nadređenih

 

Piše Linda Perić

Foto Screenshot

Tekstom o problemima s dostavom pošiljki koje idu preko Hrvatske pošte, definitivno smo pogodili "u sridu". Nakon objave uslijedile su, naime, brojne reakcije čitatelja od kojih je većina imala vlastito loše iskustvo s HP-om i htjela ga je podijeliti sa "Slobodnom". Jedno je čak dokumentirano snimkom s kamere u stambenoj zgradi, a šalje nam je A.R. (podaci poznati redakciji), Splićanka sa zagrebačkom adresom. Čitateljica nam je i ustupila video kako bi se uvjerili u aljkavost njezinog poštara.

 

- Naručila sam, dakle, paket iz Njemačke kojeg je od DHL-a preuzela Hrvatska pošta i naručila njegovu dostavu baš na određeni datum. Toga dana sam se mijenjala za popodnevnu smjenu jer sam htjela dočekati poštara koji obično dostavlja poštu od 11.30 do 12.30 sati. I tako, čekam ja cijelo jutro, a njega nema... Kad je prošlo 13 sati, spustim se u ulaz zgrade i vidim ceduljicu, odnosno obavijest o neuručenoj pošiljci na oglasnoj ploči.

 

Razbjesnilo me to, naravno, čitav dan stojim kući i nitko mi, sasvim sigurno, nije zvonio na parlafon, ni na vrata stana. Kako znam da imamo kamere u zgradi, odem do predstavnika stanara i zamolim ga da pregleda snimke. Imala sam što i vidjeti - poštar mi je obavijest o pošiljci fino zalijepio na parlafon, dakle, ne samo da se nije imao namjeru popeti do moga stana, već mu je bio problem ući u zgradu i ceduljicu ubaciti u sandučić. Na sreću, susjeda ju je vidjela na parlafonu i zalijepila na oglasnu ploču u ulazu, što je vidljivo na snimci - priča nam čitateljica.

 

 

Premda je pisala pritužbu i priložila video snimku, iz HP-a joj isprva uopće nisu odgovarali, da bi joj se poslije, ipak, ispričali uz objašnjenje da za slučajeve poput njezinog nije određena odšteta. I ne samo to, čitateljica je za svoj paket na kraju morala platiti ležarinu u poštanskom uredu!

 

Sigurna sam poprilično da poštar toga dana uopće nije ponio moj paket koji je težio dva kilograma, već da je išao s namjerom da mi ostavi samo ceduljicu. To, naravno, ne mogu dokazati - govori A.R.

Da bi sumnje čitateljice mogle biti osnovane, kaže nam čitatelj koji je bio zaposlen kao poštar u splitskom uredu HP-a.

 

- Velik broj paketa se uopće ne ponese na teren, nego ih se ostavi u poštanskom uredu. Poštari to čine uz prešutno odobravanje nadređenih. Oni nisu glavni krivci i zato što im se dodijeljeni rajoni stalno povećavaju, a njih je sve manje... Najviše se problema događa kad poštara koji je otišao na bolovanje i godišnji mijenja privremeno njegov kolega. Taj se sigurno neće toliko truditi da donese paket na vrata stana - tvrdi naš sugovornik.


0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users