Slažem se da bi se stanice trebale proširiti, no ne razumijem komu smeta 15-ica. Ta linija je kao atrakcija, a da se još gore na Dolju produži, bilo bi super.
Jedinicu ne bih dirao zbog toga što bi onda Zapadni kolodvor izgubio svoju liniju. A što se tiće voznog reda jedinice to bih preuredio, tako da se ne dogodi da i jedinica i sedamnaestica dolaze u isto vrijeme ...
pozdrav!
Pa ne smeta mi 15, što se mene tiče može se i ta linija Zk-Dolje zvati 15 a ne 1, ali činjenica je da tramvaji puno stoje na sadašnjoj 15 i da se presjedanje može izbjeći, dakle da treba razmišljati o tome, općenito ne znam kako bi linija bila manje atraktivna ako je smislena i duža a ima jednako frekventne polaske, bila bi još atraktivnija i funkcionalnija za stanovnike, a mislim da ako se jednom za SI dijelove grada napravi autobusni terminal na Dolju neka veća linija će morati ići gore, presjedanje tada neće imati smisla, ali mislim da se i sada može izbjeći. Ako se nešto sa 1 ne dogodi mislim da i 8 sa KT4 može gore, prije takvo rješenje nije bilo izgledno jer ništa osim 14 nije vozilo vikendom (i nisam to zagovarao, 14 bi ipak bila prevelika linija za takav broj putnika), ali sad mislim da bi bilo u redu i sa 8 ako se dogodi nešto poput preusmjerenja 1.
Mali tramvaj za Dolje postoji iz vremena kad nisu postojala srednja rješenja poput KT4 nego samo tram bez prikolice ili sa prikolicom i kada je gore bilo i manje stanovnika, mogli bismo biti tako dalje konzervativni i reći da na njoj treba voziti M-24 kao nekada da bude "atrakcija", ali mislim da je to pruga koja je potrebna i treba biti živa i modernizirati se ako može u skladu s potrebama i mogućnostima, a prilično sam siguran da će zbog prirode i vijadukata uvijek ostati atraktivna koji god broj i odredište tramvaji koji njome voze nosili.
btw., ne znam po kojem od mojih planova Zk gubi liniju, ali inače 1 i 17 se jednostavno ne mogu uskladiti jer je 17 s razlogom jako frekventna linija, a 1 svakih 6 minuta na bilo kojoj od predloženih trasa ne bi imala smisla (kad bi ZET uopće bio sposoban uskladiti polaske

i na linijama koje imaju ili trebaju imati slične polaske poput 3 i 13 ili 6 i 11).