Ima već neko vrijeme kako se najbolja itd., itd... dobavila nekog posla u Selcu. Posao je iterativnog tipa, a danas je tome došao kraj. Bilo bi ljepše da toga ima više, ali ja moram svaki put glumiti trhonošu, a onda pokušati ubiti tri sata na obali plavog Jadrana. Selce je ubavo mjestašce (pogotovo sad kad još nema kućevlasnika iz unutrašnjosti), ali za railfana baš i nije neka Meka.
U međuvremenu sam iz očaja smislio nešto nalik na Stanleyeva šalabazanja duž zagrebačkih potoka s bizamskim štakorima pa ću vas, dragi moji i vrli štioci, prošetati jednom od mojih omiljenih ruta – starom Karolinom od Križišća do Plasa. Izvornom trasom, ne preko Hreljina!
Putešestvije počinjem nešto ranije – kavicom na terasi kafića "Kiss" s pogledom na bistro more i plovila koja se ljuljuškaju...

Još je relativno rano pa mi sunce lijepo pada na Šilo koje se nalazi oma preko puta dubokog plavetnila

S Magistrale, ooops!, Jadranske turističke ceste skrećem put Šmrike sretan da me nisu dohvatili oni s nekakvim čudnim kamerama. Danas su dobro rodili jer je lijep sunčan dan
Od poteza Kraljevica – Crikvenica su napravili katastrofu. Svaki puteljak je dobio pravo pristupa na glavnu prometnicu pa je cijela cesta pod ograničenjima, a murija trlja šapice...Za one koji ne znaju: ovo je Peškera na Krku

Križišće na vidiku. Kao što ime mjesta kaže, tu se spajaju ceste iz Hreljina, Kraljevice, Vinodola, Šmrike i izvorna Karolina
Na onom podzidu visoko gore je sve donedavno pisalo TITO, a sad je netko to premackao plavom bojom, pretpostavljam zbog nailazećeg izbornog kongresa Adzeja pa da moguće prolazećim delegatima ne bude povrijeđena tankoćutnost

Ja ću desno, smjerom odakle je došao ovaj plavi Škodilak

Karolina je građena skromnim sredstvima i uglavnom je slijedila konfiguraciju terena. Izuzetak su možda dva velika i značajna objekta na njoj, Fajeri kod Gornje Slavice i velika serpentina iznad Križišća

U relativno skromnoj dokumentaciji o Karolini (ipak je tome tristotinjak godina) postoji i ova grafika te serpentine