O tome sam nešto čuo od čuvara ŽCPR. Razgovor smo počeli mojim pitanjem koliko još ''broji'' na ovom službenom mjestu s obzirom na postavljanje automatske polubrklje, pa nastavili o budućnosti pruge i Prečeca. Prema njegovim riječima ukinuti će se i kolodvori u Deanovcu i Novoselcu, odnosno biti će pretvoreni u stajališta. Čuje se još svakakvih priča, između ostalog da će izgradnja drugog kolosjeka Dugo Selo - Novska početi uskoro (uz pomoć sredstava EU). Živi bili i vidjeli.
P.S. Onu dvojicu usporedih s martolozima kakbirekli od milja, a ne u stvarnom značenju te riječi (nisam primijetio da su demontirali tračnice, signale i kontaktnu mrežu).
Idući putopis/kolodvoropis planiram također s ove pruge (neće biti Moslavačka Gračenica).
Po planovima,kolodvor Banova Jaruga potpuno otpada sa ove pruge jer će se graditi nova dionica Kutina-Lipovljani.
E,sad ako se gradi drugi kolosijek onda otpada i Ludina,isto ima dva kolosijeka tako da mi ova njihova prekrajanja uopće nisu jasna,jer po tome od Ivanić-Grada do Popovače uopće ne bi bilo kolodvora,a to je bar 25 km.
Spominjali su potpuno novu dionicu od Širineca do pred Ludinu,preko Česme ide novi most i otpada kolodvor Novoselec,što kaže Stanley.
BTW:Što se tiče onih branika u Prečec Stajalištu,oni su zapravo ponovo aktivirani,jer prolazio sam više puta prošle godine kroz Prečec autom i novopostavljeni SS uređaji su već radili pa su sad opet ne rade,ne znam zašto a ručna rampa je opet aktivna!
Odličan izbor za putopis!
Edited by OGY, 07.05.2012. - 13:11.