Prva je slika iz 1966 godine. Pred polazak svečanog vlaka za Ploče. Lokomotiva je 661-148, strojovođa pokojni Pero Andrić. Datum je ujutru negdje prije 08 sati 27.11.1966. godine.
Posted 30.01.2012. - 00:03
mali.paja
Posted 19.05.2012. - 23:12
...Prva je slika iz 1966 godine...
Posted 26.01.2013. - 22:49
Evo nakon godinu dana druga i treća. Obje su nastale 26.11.1966. godine, u iščekivanju prvog svečanog vlaka iz Sarajeva. Nisam potpuno siguran za datum. Možda je nastala i 27.11.1966. nakon odlaska svečanog vlaka za Ploče. Uglavnom su u pitanju samo ta dva datuma.A druga?

mali.paja
Posted 27.01.2013. - 00:39
Evo nakon godinu dana druga i treća.
![]()
Posted 30.01.2013. - 21:26
Pero Andrić strojovođa,svečanog vlaka dana 27.11.1966. prije polaska iz Mostara ujutro oko 8 sati.

mali.paja
Posted 10.02.2013. - 15:41
Prije nekih mjesec dana bio sam u Mostaru. Malo sam slikao jer je neprekidno bio pljusak. Samo sam 13.01.2013. uslikao dolaz vlkaka 391 iz Sarajeva za Ploče. Sa njim sam putovao do Čapljine.

mali.paja
Posted 10.02.2013. - 18:19
Jel to trenutno jedini putnički vlak koji vozi po toj pruzi???
Posted 10.02.2013. - 19:15
Jel to trenutno jedini putnički vlak koji vozi po toj pruzi???
Od Konjica do Ploča da. Nisam siguran da li ima koji lokal između Sarajeva i Konjica.
mali.paja
Posted 10.02.2013. - 20:19
Između Sarajeva i Konjica ima jos koji putnicki?
Kolika je bila popunjenost u vlaku kada si se vozio?
Mislim da je katastrofa to što su napravili. Ja sam imao tu čast i sa zadnjim 396 se vratio kući iz Mostara! U taj zadnji vlak je bilo ušlo mnogo ljudi, te na svakoj drugoj stanici je netko ušao ili izašao. Ukidanje putničkog prometa na toj pruzi je potpuno neopravdano (po mom mišljenju).
Posted 10.02.2013. - 23:46
Između Sarajeva i Konjica ima jos koji putnicki?
Kolika je bila popunjenost u vlaku kada si se vozio?
Mislim da je katastrofa to što su napravili. Ja sam imao tu čast i sa zadnjim 396 se vratio kući iz Mostara! U taj zadnji vlak je bilo ušlo mnogo ljudi, te na svakoj drugoj stanici je netko ušao ili izašao. Ukidanje putničkog prometa na toj pruzi je potpuno neopravdano (po mom mišljenju).
Vlak je bio srednje popunjen. Bila je nedelja. Dosta putnika je izašlo u Mostaru. Taj isti dan dosta je bilo putnika u povratku za Sarajevo. Dosta ih je i ušlo u Mostaru. Vlak je dosta kratak. Ima samo 3 vagona.U sljedeću subotu sam sa istim vlakom putovao do Ploča. Popunjenost nikakva. Od putnika za Ploče osim mene i žene bila je još jedna putnica koja je sišla u Metkoviću. Čini mi se da je i u Metkoviću ušli dvoje ljudi. Uglavnom je vlak bio prazan. Vlak je definitivno izgubio putnike. Nije konkurentan po ničemu. Autobus je brži i jeftiniji. Sad su se pojavili i mali linijski privatni prijevoznici.Voze sa kombijima. Ti u Mostaru ga nazoveš i on te ujutro pokupi ispred tvoje zgrade i ulaza. Vozi te u Sarajevo točno do tamo gdje trebaš. Dogovorite se za vrijeme povratka i on dođe po tebe. Vozi po cijeni BUS-a i jeftinije. Ja sam se prije par dana vratio BUS-om iz Dubrovnika u Zagreb. Karta je 183 kune za Croatia bus. A o brzini putovanja da ne govorim. Možda Dubrovnik nije za usporedbu jer nema vlaka. Zagreb-Mostar je meni jeftinije BUS-om nego vlakom, iako na vlak imam povlasticu kroz BiH 50%, a HŽ 75%. A o brzini i da ne pričam. Autobus kreće iz Zagreba u 16.00 sati i u 23.10 je po voznom redu u Mostaru, mada stigne i ranije i još ti stane najbliže gdje trebaš sići.
mali.paja
Posted 11.02.2013. - 16:33

Mostar 02.05.1975. godine vlak 741, Ljubljana-Ploče. Ukoliko sam negdje drugdje postavio ovu sliku nema veze. Hrpu slika i materijala za skeniranje imam kao i skeniranog. Više se ne sjećam gdje sam sve što postavljao. Tada sam sa svojim društvom iz Zagreba putovao na slikanje uzane pruge Čapljina-Dubrovnik. Dan prije smo bili na uzanoj pruzi Sarajevo-Ustiprača-Foča. Na proputovanju se društvo zadržalo malo kod mene u Mostaru na ručku.
mali.paja
Posted 11.02.2013. - 22:31
Neznam koliko košta karta za autobus na relaciji Strizivojna - Mostar, ali znam da me je povratna za vlak izašla 315 kuna, bez ikakvih specijalnih popusta.
Jako mi je krivo što na putovanju nisma imao dobar fotoaparat, pa nažalost nemam slika.
To mi je bilo prvo a kako se čini i posljednje putovanje vlakom za Mostar.
0 members, 0 guests, 0 anonymous users