Jump to content


Donacija

Opcije potpore stranici zeljeznice.net
Ako posjedujete kriptovalute, možete donirati i na adrese:

3P2r8a7BMvRiRppZXcQdYiGguhN4iHAWTA3 - WavesPlatform

0x630394fcfd4d4b5f6847dd071b0841c25a2bcad7 - Ethereum

1C1f1kP6uL9Bqxi1r8TA4FHGpJ7D2GMtmi - Bitcoin

Za više informacija pogledajte iduću poveznicu: http://goo.gl/Elo84w

Photo

Chat usred teme?


 • Please log in to reply
21 replies to this topic

Poll: Palac gore/dolje (31 member(s) have cast votes)

Da li želite da se na forum uvede nešto tipa zahvale za neki post, odnosno pokazatelj koliko korisnici smatraju da je taj post koristan/beskoristan?

 1. Da (20 votes [64.52%])

  Percentage of vote: 64.52%

 2. Ne (11 votes [35.48%])

  Percentage of vote: 35.48%

Vote Guests cannot vote

#21 zagreb_tram

zagreb_tram
 • Članovi
 • 129 posts
 • Joined 07.01.2010.
 • LocationZagreb

Posted 19.01.2012. - 22:55

U potpunosti shvaćam revolt nekih forumaša na ponašanje "onih" drugih (ne želim imenovati niti upirati u nekoga prstom!).Shvaćam isto tako i da forumski preglednik nije baš "dušica" i da se neke stvari jednostavno nemogu naći i da tada treba priupitati starije i iskusnije!Ali moje je mišljenje da bi svaki novi član trebao na svoju ruku, bez da je to uvjetovano nekim pravilom ili nekom kaznom (jer takvi postupci u 99% slučajeva završavaju "građanskim neposluhom" koji bi za potrebe ovog posta mogao nazvati "forumaškim neposluhom").Nemogu pričati za druge,ali znam za sebe.Prije nego što sam se učlanio na forum, pratio sam ga već 2 godine i upijao znanje tako da nebih morao postavljati pitanja na koje je već odgovoreno.Do mog prvog posta sigurno je prošlo još godinu dana od učlanjenja i mislim da sam onda već dovoljno znao o tramvajima (željeznički dio previše i ne pratim) da bih bio kompetentan pisati o njima.Ne želim ovim postom ni u kom slučaju reći novim forumašima da ne postaju, kao ja 3 godine,već samo da prvo pokušaju pronaći odgovor u starijim temama.Dojma sam da bi se tramvajski podforum mogao pročitati za tjedan dana, po sat vremena na dan (sve postove i teme!).

Što se tiče ovih palaca gore i dolje, smatram da su nepotrebni iz jednostavnog razloga - ovo nije velik forum i nemože se zatrpati sa toliko beznačajnih informacija da bi izgubio preglednost(jer je sigurno u 6 sati barem nekoliko moderatora online).Prije svega bih skrenuo pažnu svim forumašima da, ukoliko nisu pročitaju Netiquette (LINK)
Za one koje neznaju (a začudili bi ste se kad bi znali koliko ih ima) to su osnovna pravila ponašanja na internetu i mislim da bi ih svaki korisnik interneta trebao pročitati (ASAP)!

Ovdje ću samo citirati nekoliko pravila ponašanja za koje mislim da su u ovoj situaciji važna

Ako postoje pravila foruma, obavezno ih pročitajte ih pridržavajte ih se.

Ako postoji FAQ lista (često postavljana pitanja), obavezno je pročitajte. Možda ćete upravo tamo naći informaciju koju ste tražili.

Prije nego li započnete temu, pretražite forum i potražite sličnu temu. Možda već postoji rasprava poput one koju namjeravate započeti.

Razmislite prije nego li napišete bilo što. Morate imati valjan razlog za pisanje poruke, a ona mora biti smislena.

Pažljivo sročite svoju poruku. Nastojte da bude što jasnija i jednoznačna. Izbjegavajte nesporazume, koliko je to moguće.

Pišite u prijateljskom tonu.

Prije nego li pošaljete poruku, provjerite jeste li sve napisali kako se htjeli.

Kada nastavljate raspravu, pročitajte sve prijašnje poruke kako bi bili sigurni da nećete dodati informaciju koja već postoji.

Ako u vrlo staru temu dodajete novu poruku, budite sigurni da je ona vrijedna toga.

Ne koristite isključivo velika slova. VELIKA SLOVA IZGLEDAJU KAO DA VIČETE

Ukoliko je poruka na koju odgovarate dugačka, citirajte samo bitne dijelove.


Evo nadam se da vas nisam previše gnjavio, a ako moderator smatra da je ovaj moj citat suvišan, može ga slobodno obrisati jer gore postoji link na web stranicu

zagreb_tram
Dum vita est, spes est!

#22 HijenA

HijenA
 • Članovi
 • 1,326 posts
 • Joined 21.12.2007.
 • LocationPoljanica, Donja Bistra

Posted 19.01.2012. - 22:56

postoji i mogucnost jednostavnog ignoriranja pojedinih korisnika, odnosno filter. pa sta ne zelis gledat, brate nemoj gledat :-) iako mi se osobno jako svidja ova varijanta sa lajkanjem. mislim da tu nece samo frendovi lajkat, osim toga cak se ni frendovi vrlo cesto ne mogu sloziti oko banalnih stvari (i to jako dobri frendovi). po meni, nema smisla da covjek pise "slazem se" samo ako se slaze sa nekim postom otprije, a ako ne napise nista onda se podrazumjeva da o temi nema nikakvo svoje misljenje.
Hej haj, bas nas briga,
vozamo se na taljiga!
0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users