Datuma 26.08.2011. moj je tata došao kući sa posla iz Duga Rese i puta on mene hoću li se ići provozati vlakom do Duga Rese i nazad. Ja sam napravio malo čudnu reakciju dajući mu do znanja da nemam novaca, a on je data iz novčanika izvadio dvije neprecvikane karte (one iste karte sa kojima se on vozio na posao i sa posla). Jedna do Duga Rese, a druga nazad. Nije mi trebao govoriti dvaput pa sam odmah uzeo svoje stvari i otrčao na kolodvor. Do Duga Rese idem vlakom 4056, a vračam se vlakom 4001. (MALA OPASKA: Ako neko još slučajno nije vidio moj kolodvoropis iz Karlovca, može ga pogledati ovdje.)
Kad sam došao na kolodovr prvo sam primjetio dugački red MULJ-ovih, pardon MOL-ovih

Iako je vlak 4056 trebao u kolodvor ući prvi, vlak 4105 je ušao prije. Kako sa vlakom 4105 često idem u Zagreb, ovaj sam put morao dobro paziti da zabunom ne uđem u njega.

Pogled iz vagona na cisterne

Prelazak preko Kupe

Buduće stajalište Karlovac-Centar (trenutno u funkciji dobre sačekuše)

Vlak vozi dalje. Zavoj prije ulaska u kolodvor Mrzlo Polje

Kolodvor Mrzlo Polje

(Detaljan opis kolodvora možete vidjeti ovdje)
Između Mrzlog Polja i Duga Rese se nalazi dosta zavoja pa koristim priliku da iz zadnjeg vagona fotografiram vlak u zavoju. Evo jedne koju smatram najboljom od svih

Ponavljač predsignala na ulasku u kolodvor Duga Resa (imamo slobodno)

Za kraj ovog dijela putovana jedna slika kroz stražnji prozor vagona

I tu je HŽ ponovio istu grešku. Naime, do Duga Rese mi nitko nije došao kako bi mi poništio kartu tako da ju je do kraja dana još netko mogao komotno iskoristiti.
Još samo informacija da kolodvoropis Duga Resa možete vidjeti ovdje
Edited by swen, 03.09.2011. - 16:57.