Prije početka priče, evo nekoliko podataka o ovom putovanju (u smijeru prema Sarajevu).
Broj država kroz koje će vlak proći: 2
Broj željezničkih kompanija kroz čije će područje proći vlak: 3
Kilometraža: 499 km
Broj presjedanja: 1
Vrijeme putovanja:
- prema voznom redu: 12 sati i 14 minuta (čekanje na presjedanje uključeno)
- stvarno vrijeme putovanja: 13 sati i 15 minuta (čekanje na presjedanje uključeno)
Moja priča počinje u 4:00 tog istog dana kada mi je budilica zazvonila prvi od tri puta (dugo mi treba da se ustanem

(Slika je malo mutna jer sam zaboravio da mi stabilizator slike nije uključen, tek sam ga se nakon ove fotke sjetio uključiti. Inače, ovo je ASEA 309)
Moj putopis od Karlovca do Zagreba možete pogledati ovdje.
Kada sam došao u Zagreb imao sam sat i pol vremena do dogovorenog termina kada sam se trebao naći sa prijateljima pa sam to vrijeme iskoristio za fotografiranje. Evo nekoliko fotki.

U 8:15 smo se svi našli na dogovorenom mjestu te smo otišli u vlak na mjesta koja su za nas bila rezervirana. Ovo je vagon sa kojim smo se vozili do Sarajeva.

(kupiš kartu za drugi razred, a smjeste te u vagon prvog razreda bez ikakve nadoplate ...
Vlak je na vrijeme krenuo iz Zagreb i sad nas čeka duugo putovanje do Sarajeva.
Malo Zagreba slikano iz vagona

Savski most (ovaj sam put na strani sisačke pruge

Po prelasku mosta vlak ubrzava, a mi se odvajamo od pruge za Karlovac

(odavde pa do Siska sam se zadnji put vlakom vozio prije 13 godina (nekoliko dana prije nego što sam krenuo u prvi razred osnovne škole))
Pogled na radove na travajskoj pruzi u Novom Zagrebu

I za kraj ovog posta, odvajanje pruge prema Ranžirnom kolodvoru

Nastavak putopisa slijedi. Vaši komentari su dobrodošli. Kako je ovo jedan duuuuugi putopis, ne morate sa komentarima čekati da ja stavim sve slike nego možete komentirati u bilo koje vrijeme. Do sljedećeg posta u ovom putopisu, srdačan pozdrav.
Edited by swen, 21.08.2011. - 13:49.