Lijep prikaz ovog posebnog kolodvora. Zašto posebnog? Jesi možda pitao prometnika da ti proda kartu za bilo kamo? Ako jesi onda znaš zašto je poseban, ako nisi reci pa ću ja staviti jednu svoju sliku sutra.
Šalter je uobičajeno potpuno zakriven nekakvom neprozirnom zavjesom što nužno implicira kucanje po prozoru i prometnikov glasni feedback u sljedećoj verziji: "Je*** ti što sad 'oće!" Međutim, ipak najveća posebnost ovakvih kolodvora je u tome što će vam (nakon još par minuta čekanja i zujanja po prostoriji), prometnik izdati pravu kolekcionarsku vrijednost - kartu u obliku kartončića 3x3 cm kakve su nekada bile u upotrebi, a danas raritet iz romantičnijih vremena bez računala, mobitela, neudobnih sjedala i klime s prozorima bez mogućnošću otvaranja...
A sada evo i jedne fotke vezane uz to

Dati 8 kuna za ovakvu kartu je skoro pa zanemarivo, a kako je rekao Phalanx "još je ljepše kad je karta precvikana". Nažalost, mene kondukteri u vlaku nisu baš šljivili iako sam prošao pored njih. Istina je da sam bio jedini u vlaku (uz njih dvojcu). Kad sam ju kupovao, nakon što sam pokucao na prozor blagajne da mi netko dođe prodati kartu, prometnikova reakcija je bila: "Šta je?" , a ja sam samo odgoovrio: "Do Duga Rese jednosmernu."
Ok, dosta priče, počinjem sa putopisom. Vlak kojim sam se vozio od Mrzlog Polja do Duga Rese (vlak 4100)

Želja mi je bila fotografirati nagibni na prolasku kroz Duga Resu, ali kako je moj vlak u dolasku u Duga Resu kasnio 13 minuta, a ja nisam bio uoućen u to kako nagibalo prolazi kroz kolodvor fotografija koju sam uspio fotografirati ne zadovoljava sve kriterije pa ću je oboaviti samo ovdje

Sad krećem sa upoznavanjem sa kolodovrskim objektima. Kolodvorska zgrada sa civilne strane

i sa kolodvorske strane

Čekaonica

i blagajna

Skladište

Vani je vlak 4061 čekao na polazak

a vlak sa kojim sam ja došao se postavljao u položaj za kretanje prema Zagrebu

Dok sam ja fotografirao vlakove došao mi je jedan radnik na kolodvoru i sa smiješkom upitao jesam li ja protuobavještajac. Ja sam mu, isto sa smiješkom, odgovorio da nisam te smo se nas dvojica malo porazgovarali, a tada sam nastavio sa fotografiranjem.
(nastavak slijedi kasnije)