Jump to content


Donacija

Opcije potpore stranici zeljeznice.net
Ako posjedujete kriptovalute, možete donirati i na adrese:

3P2r8a7BMvRiRppZXcQdYiGguhN4iHAWTA3 - WavesPlatform

0x630394fcfd4d4b5f6847dd071b0841c25a2bcad7 - Ethereum

1C1f1kP6uL9Bqxi1r8TA4FHGpJ7D2GMtmi - Bitcoin

Za više informacija pogledajte iduću poveznicu: http://goo.gl/Elo84w

Photo

Karte, rezervacije, povlastice - međunarodni promet


 • Please log in to reply
522 replies to this topic

#1 ivog

ivog
 • Administratori
 • 11,836 posts
 • Joined 16.10.2005.
 • LocationKrapina

Posted 22.06.2010. - 14:17

U ovoj temi postavljajte pitanja o kupnji, rezervacijama, povlasticama, mogućim vezama i svemu ostalome što vas zanima o međunarodnom prijevozu putnika.


Popis povlastica:

Hrvatske željeznice na svojemu dijelu međunarodne relacije odobravaju sve komercijalne povlastice i dobne granice koje putnici imaju u unutarnjem prijevozu ako su pogodnije nego odabrana međunarodna povlastica.

20% za dvosmjerna putovanja - za putnike koji putuju u Sloveniju

30% za starije osobe, umirovljenike i mlade koji putuju u Sloveniju

40% za putovanja na velesajamske, kulturne i sportske priredbe i putovanja u vlakovima za kupače - za putnike koji putuju u Sloveniju

60% za dvosmjerna putovanja - za putnike koji putuju u Mađarsku (dijete plaća pola cijene za odraslog putnika)

30% - za putnike koji putuju u Srbiju i Crnu Goru (za suputnike se odobrava dopunski popust od 50%, a za djecu do 6 god. besplatno) te u Makedoniju

20% za dvosmjerna putovanja - za putnike koji putuju u Federaciju Bosne i Hercegovine i Republiku Srpsku

50 -100% za djecu - koja putuju samostalno ili u pratnji odraslih (dječje dobne granice razlikuju se od željeznice do željeznice)

10 - 70% za skupine - za putnike koji putuju u skupini od šest i više osoba (popust se razlikuje od željeznice do željeznice)

70% za skupine mladih - u prometu između Hrvatske, Slovenije i Austrije skupine mladih (najmanje šest osoba) do 20 godina ostvaruju popust od 70% na jednosmjerna i povratna putovanja


INTER RAIL

Karta Inter Rail namjenja je putnicima koji u jednom putovanja žele proputovati više europskih zemalja ili više gradova unutar jedne zemlje. Više o ponudi Inter Rail možete pogledati na idućem linku:

http://www.hznet.hr/...xd?t=16&id=3546

INTERRAIL karta može biti Globalna karta InterRail (InterRail Global Pass) ili Karta InterRail za jednu zemlju (InterRail One Country Pass)

Za obje vrste InterRail karata vrijedi slijedeće:

-ne ispostavljaju se za određene relacije, nego omogućuju putovanja u svim vlakovima, po gotovo svim prugama europskih željeznica (globalna karta InterRail) ili samo po jednoj zemlji (karta InterRail za jednu zemlju)
-njima se ne može putovati u zemlji prebivališta
-starije osobe, odrasli i djeca od 4. do 12. godine mogu putovati u 1. i 2. razredu, a mladi od 12. do 26. godine jedino u 2.razredu
-dodatno se plaća obvezatna rezervacija sjedala, kao i globalna karta (karta s rezervacijom) u vlakovima s globalnom cijenom te dodatak za uporabu postelja i ležaja.


Globalna karta InterRail

Globalna karta InterRail (InterRail Global Pass) idealna je za sve vas koji namjeravate putovati po cijeloj Europi, za što ste odvojili dovoljno vremena, ali niste napravili točno određeni plan putovanja jer si želite ostaviti slobodu kretanja.

Zemlje
Možete putovati u vlakovima svih vrsta u Austriji, Belgiji, Luksemburgu, Nizozemskoj, Bosni i Hercegovini, Bugarskoj, Hrvatskoj, Češkoj, Danskoj, Finskoj, Francuskoj, Njemačkoj, Velikoj Britaniji, Grčkoj, Mađarskoj, Italiji, Crnoj Gori, Nizozemskoj, Norveškoj, Poljskoj, Portugalu, Irskoj, Makedoniji, Rumunjskoj, Srbiji, Slovačkoj, Sloveniji, Španjolskoj, Švedskoj, Švicarskoj i Turskoj te brodskom linijom Ancona/Bari – Igoumenitsa M./Patras kojom upravlja Attica Group, i na brodovima Minoan Lines između Italije i Grčke.

Broj dana putovanja vlakom u roku valjanosti karte
Broj dana za putovanje vlakom može biti jednak roku valjanosti karte, ali ne mora:15 dana putovanja = 15 dana valjanosti karte, 22 dana putovanja = 22 dana valjanosti karte, MJESEC dana putovanja = MJESEC dana valjanosti karte
5 po volji odabranih dana putovanja u roku od 10 dana koliko vrijedi karta 10 po volji odabranih dana putovanja u roku od 22 dana koliko vrijedi karta

Cijena karte
ovisi o roku valjanosti, vagonskom razredu i dobnoj skupini za koju se ispostavlja.
Djeca plaćaju pola cijene karte za odraslu osobu.

Za vožnju u Hrvatskoj od polaznog kolodvora do granične točke u odlasku i povratku uz kartu InterRail moguće je kupiti prijevoznu kartu za koju vrijedi popust od 50%.


Karta InterRail za jednu zemlju

Vama koji sve volite isplanirati unaprijed i sigurni ste koju zemlju želite upoznati možda će više odgovarati karta InterRail za jednu zemlju (Inter Rail One Country Pass).

Cijena karte
ovisi o tome u koju od četiriju cjenovnih razina spada zemlja u koju namjeravate putovati te koliko dana namjeravate provesti na putovanju unutar jednog mjeseca koliko vrijedi karta. Djeca plaćaju pola cijene karte za odraslu osobu.

Ako putujete vlakom od polaznog kolodvora do granične točke odobrene zemlje, kupujete kartu po najpovoljnijoj tarifnoj ponudi koja vrijedi.RAILPLUS

- za putnike koji će putovati više puta u tijeku godine pa im se isplati kupiti iskaznicu koja im daje pravo na popust od 25% kod svakog putovanja u tijeku te godine. Iskaznica RAIL PLUS vrijedi godinu dana, stoji 15 eura za djecu, mlade do 26 godina i za osobe starije od 60 godina, a 25 eura za odrasle. Plaćanje je u kunama.


CITY STAR

- tarifna ponuda koja je namijenjena pojedinačnim putnicima i malim skupinama koji će u okviru dvosmjernog putovanja u Sloveniju, Austriju, Njemačku, Švicarsku, Češku i Slovačku dio vikenda provesti na odredištu (dio vikenda koji se mora provesti na odredištu ovisi o odredišnoj zemlji/željeznici). Prijevozne karte za vagone 1. ili 2. razreda svih vrsta vlakova ispostavljaju se po cijenama koje su u mnogim slučajevima puno niže od redovitih cijena. Prvi odrasli putnik plaća tu sniženu cijenu, a svaki sljedeći pola te cijene (kroz Švicarsku popust za suputnika 10%).


CITY STAR / RAILPLUS

- za putnike koji imaju iskaznicu RAILPLUS, a u okviru dvosmjernog putovanja u Sloveniju, Austriju ili Njemačku barem dio vikenda provest će na odredištu (popust od 10% na cijenu City Star, a za suputnike odobrava se dopunski popust od 50% od te cijene). Putnici u okviru dvosmjernog putovanja u Slovačku ili Češku preko Mađarske mogu putovati bez vikend klauzule (povratak moguć bilo koji dan). Prema ovoj ponudi cijena karte niža je za 20% od cijene City Stara, suputnik ostvaruje dodatni popust od 50%, a dijete 75%.MÜNCHEN SPECIAL

– 50% za putnike koji putuju u 2. razredu na dvosmjernoj relaciji Zagreb Gl. kol. – München Hbf (dijete plaća pola cijene za odraslog putnika).


MÜNCHEN SMART

– ograničeni broj mjesta u vlaku u prometu između Hrvatske i Njemačke, cijena karte Zagreb – München već od 39 eura (plaćanje u kunama).FRANKFURT (M) SMART

– ograničeni broj mjesta u vlaku u prometu između Hrvatske i Njemačke, cijena karte Zagreb – Frankfurt (M) već od 49 eura (plaćanje u kunama).


SMART PRICE

- ograničeni broj mjesta kupljenih najmanje 7 dana unaprijed u prometu između Hrvatske i Italije, cijena karte Zagreb – Venecija već od 15 eura (plaćanje u kunama). Cijena karte u vagonu s ležajima od Vinkovaca i Slavonskog Broda do Venecije već od 29 eura (plaćanje u kunama).


SPARSCHIENE

- ograničeni broj mjesta u prometu između Hrvatske-Slovenije, Austrije i Švicarske, cijena karte Zagreb – Beč, Zagreb - Zuerich već od 29 eura (plaćanje u kunama).


Putovanja mladih u Sloveniju i Austriju uz popust od 70%

U prometu između Hrvatske, Slovenije i Austrije skupine mladih (najmanje šest osoba) do 20 godina ostvaruju popust od 70% na jednosmjerna i povratna putovanja.


Povoljnija putovanja vlakom po Europi

Putujte Europom (Slovenija, Austrija, Njemačka, Švicarska, Češka i Slovačka) uz povratnu prijevoznu kartu, sami ili u društvu do pet osoba, dio vikenda provedite u gradu u koji ste doputovali (dio vikenda koji se mora provesti na odredištu ovisi o odredišnoj zemlji/željeznici) i ostvarite popust na redovitu cijenu prijevozne karte.
Prvi odrasli putnik plaća tu sniženu cijenu, a svaki sljedeći polovicu te cijene (kroz Švicarsku popust za suputnika iznosi 10%).


Jednodnevni izlet u Veneciju i Budimpeštu

Putovanjem EuroNight vlakom Venezia pruža Vam se mogućnost da u jednom danu obiđete povijesno i kulturološki bliske i zanimljive Budimpeštu ili Veneciju.

Vlak iz Budimpešte polazi u 17.00 sati, sa Zagreb GK u 23.35 sati, a u Veneciju SL stiže u 7.16 sati. Vlak iz Venecije polazi u 21.20 sati, sa Zagreb GK u 4.56 sati, a u Budimpeštu dolazi u 10.59 sati.

Cijene prijevoznih karata za 2. razred iznose od 15,00 i 25,00 eura (111,00 i 185,00 kn, ograničen broj mjesta) na relaciji Zagreb - Venecija, odnosno 30,00 eura (222,00 kn) na relaciji Zagreb - Budimpešta - Zagreb (cijena u kunama ovisi o tečaju eura).


"Lisinski" u kategoriji vlakova sa globalnim cijenama

Vlak br. 499/498 "Lisinski" koji vozi na relaciji Zagreb GK - Salzburg Hbf. - (München Hbf) s valjanošću od 13. prosinca 2009. ušao je u kategoriju vlakova s globalnim tržišnim cijenama (Global Market Price - GMP) u putničkom prometu željeznica sudionica u prometu za München i iz Münchena. Karte će se ispostavljati po globalnim cijenama koje sadrže i rezervaciju sjedala, ležaja i postelja.

Letak za ovu ponudu možete pogledati na idućem linku:
http://www.hznet.hr/...xd?t=16&id=3407München specijal i Tourist

Posebna ponuda odnosi se na 50 posto jeftinije putovanje u 2. razredu vlakova koji voze na relaciji Zagreb - München - Zagreb. Cijena povratne karte na toj relaciji iznosi 99,00 i 106,00 eura (732,60 i 784,00 kn) (cijena u kunama ovisi o tečaju eura).

Vlakovi iz Zagreba polaze u 5.00, 7.00, 9.00, 13.00 i 21.15 sati, a u Zagreb dolaze u 8.39, 16.57, 18.56, 20.55 i 23.34 sati.

#2 drstoka

drstoka
 • Članovi
 • 7,369 posts
 • Joined 25.09.2005.

Posted 22.06.2010. - 16:39

Da li se može odmah na GLK uzeti i do Frankfurta i nazad za €98?
#1 truth hurts
#2 It's hard not to hate..

#3 drempa- tzv-v7

drempa- tzv-v7
 • Isključeni korisnici
 • 7,977 posts
 • Joined 08.05.2008.
 • LocationTarazije 42

Posted 22.06.2010. - 17:27

Oprosti Ivog fali ti tu i povlastica za Fipovu Iskaznicu

#4 mali.paja

mali.paja
 • Članovi
 • 8,833 posts
 • Joined 31.12.2007.
 • LocationZagreb

Posted 22.06.2010. - 20:27

Oprosti Ivog fali ti tu i povlastica za Fipovu Iskaznicu

I to se ukida 2013god.

#5 Gogo

Gogo
 • Članovi
 • 1,534 posts
 • Joined 09.02.2007.

Posted 04.07.2010. - 16:36

Jel zna netko koliko otprilike košta karta Zagreb - Sofija? Ili mi se više isplati da odem do Beograda pa uzmem Balkan flexipass jer imam još neke destinacije u planu...

#6 Jole

Jole
 • Članovi
 • 16 posts
 • Joined 21.02.2009.
 • LocationZagreb

Posted 07.07.2010. - 12:05

evo mene nakon dugo vremena s jednim pitanjem... :)

u utorak idem u njemacku, a kako sam platio dosta jeftino povratnu kartu, na putu prema tamo imam 3 presjedanja...ne bi to bio nikakav problem da IC 310 nema obicaj kasniti...

problem: IC 310 stize u Villach u 13:08 na kolosijek 2b, a u 13:16 imam vezu za Salzburg (OIC 691) na kolosijeku 3.

e sad, pitanje je da li se na ta dva kolosijeka pristupa s istog perona/platforme? odnosno, da li izlazim iz jednog vlaka, napravim 5 koraka i ulazim u drugi ili...?

Nadam se da netko zna kako izgleda Villach Hbf :evil:

Izgleda da danasnji vlak stize na vrijeme, nadam se da ce tako i u utorak biti jer mi se ne da cekati dva sata na iduci... svaka pomoc i/ili dodatna informacija je dobrodosla :(


Edit ivog: premješteno iz "Željeznica izvan Hr.."

#7 Jole

Jole
 • Članovi
 • 16 posts
 • Joined 21.02.2009.
 • LocationZagreb

Posted 08.07.2010. - 20:19

Izgleda da se o Villachu ne zna bas puno... :?:

imam nesto drugo za pitat...kod voznih karata DB-a, sto znace oznake <1080> , <1178> , <0079> , <1181> :palac:

pokusao sam izguglati to, ali nisam nasao...ako ne znate na sto mislim, pogledajte sliku ispod...nije bas najbolje kvalitete jer je slikana mobitelom, ali kad se otvori, brojevi se daju prepoznati...

Posted Image

Uploaded with ImageShack.us[/img]

#8 boy4train

boy4train
 • Članovi
 • 1,240 posts
 • Joined 04.07.2007.

Posted 08.07.2010. - 20:25

Možda šifre kolodvora?

#9 Jole

Jole
 • Članovi
 • 16 posts
 • Joined 21.02.2009.
 • LocationZagreb

Posted 08.07.2010. - 20:30

ne znam, ne kuzim se bas u to, ali imalo bi logike :palac: hvala

#10 boy4train

boy4train
 • Članovi
 • 1,240 posts
 • Joined 04.07.2007.

Posted 08.07.2010. - 20:34

Ne znam ni ja, al pogle da je kod svakog kolodvora ta šifra, koliko ja vidim, a ne vidim baš dobro. Uostalom pogle moju riječ možda i znak interpunkcije na kraju '?'. :palac:

Ovo sam sad vidio. Isto tako sumnjam da je u Villachu 2b i 3 na istoj platformi. Logičnije bi bilo 2+2b i 3+3b. Kaj ne?

#11 Jole

Jole
 • Članovi
 • 16 posts
 • Joined 21.02.2009.
 • LocationZagreb

Posted 08.07.2010. - 20:35

khm, da, sad kad to kazes...da....bilo bi :palac:

#12 STIB

STIB
 • Moderatori
 • 15,699 posts
 • Joined 20.01.2006.
 • LocationZagreb, HR

Posted 08.07.2010. - 20:57

imam nesto drugo za pitat...kod voznih karata DB-a, sto znace oznake <1080> , <1178> , <0079> , <1181> :mrgreen:

To su oznake za pogranične klolodvore, po UICu su oznake zemalja:
Hrvatska - 78
Slovenija - 79
Njemačka - 80
Austrija - 81
_______________________
Pozdrav iz Zagreba

#13 Jole

Jole
 • Članovi
 • 16 posts
 • Joined 21.02.2009.
 • LocationZagreb

Posted 08.07.2010. - 21:26


imam nesto drugo za pitat...kod voznih karata DB-a, sto znace oznake <1080> , <1178> , <0079> , <1181> :wink:

To su oznake za pogranične klolodvore, po UICu su oznake zemalja:
Hrvatska - 78
Slovenija - 79
Njemačka - 80
Austrija - 81


aha, hvala :kul naisao sam na taj UIC, a kad sam dalje guglao, stalno sam dobivao rezultate za US NAVY :mrgreen:

a imaju li prva dva broja isto neko znacenje? tj. sigurno imaju, samo, koje?

#14 drstoka

drstoka
 • Članovi
 • 7,369 posts
 • Joined 25.09.2005.

Posted 12.07.2010. - 09:59

Da li se može odmah na GLK uzeti i do Frankfurta i nazad za €98?


Evo pošto se slabo tu zna o kartama da sam sebi odgovorim da može.
#1 truth hurts
#2 It's hard not to hate..

#15 milanj

milanj
 • Članovi
 • 150 posts
 • Joined 08.06.2008.

Posted 13.07.2010. - 20:59

evo mene nakon dugo vremena s jednim pitanjem... :lol:

u utorak idem u njemacku, a kako sam platio dosta jeftino povratnu kartu, na putu prema tamo imam 3 presjedanja...ne bi to bio nikakav problem da IC 310 nema obicaj kasniti...

problem: IC 310 stize u Villach u 13:08 na kolosijek 2b, a u 13:16 imam vezu za Salzburg (OIC 691) na kolosijeku 3.

e sad, pitanje je da li se na ta dva kolosijeka pristupa s istog perona/platforme? odnosno, da li izlazim iz jednog vlaka, napravim 5 koraka i ulazim u drugi ili...?

Nadam se da netko zna kako izgleda Villach Hbf ;)

Izgleda da danasnji vlak stize na vrijeme, nadam se da ce tako i u utorak biti jer mi se ne da cekati dva sata na iduci... svaka pomoc i/ili dodatna informacija je dobrodosla :palac:


Edit ivog: premješteno iz "Željeznica izvan Hr.."


2 i 3 kolosek imaju isti peron u Villach Hbf!
Ako dolaziš na prvi kolosek onda imaš mogućnost da iskoristiš lift ako imaš puno stvari.

Ovo sam sad vidio. Isto tako sumnjam da je u Villachu 2b i 3 na istoj platformi. Logičnije bi bilo 2+2b i 3+3b. Kaj ne?


To 1a 1b 1c 2a 2b 2c itkd nema veze sa peronom, to su samo delovi koloseka, koji se deli u 2a 2b 2c itkd.
Nekad recimo možda znaju dva voza da stignu na isti kolosek onda je to recimo 2a i 2c kolosek. :mrgreen:
U Niš recimo najavljuju vozove na sledeći način:
Putnički voz za Belu Palanku stoji na drugom koloseku levo od stanične zgrade, putnički voz za Kuršumliju stoji na drugom koloseku desno od stanične zgrade...

Nadam se da sam dobro objasnio. :kul3
Pozdrav, Milan!
OČI SU JOJ MORE JADRANSKO, KOSE SU JOJ KLASIJE PANONSKO, SESTRA JOJ JE DUŠA SLOVENSKA, ONA JE JUGOSLOVENKA!!!

#16 deda

deda
 • Članovi
 • 16 posts
 • Joined 24.07.2008.

Posted 20.07.2010. - 09:47

Pozdrav,

trebao bih doći do 12h u petak do mjesta Rokycany u Češkoj pokraj Plzena. Gledam međunarodni vlak i piše da ima nekakva linija koja kreće u četvrtak u 21:15h iz ZG-a. Pošaljem upit u HŽ i jave mi ovo:

"Iz Zagreba imate u 7:25 sa presjedanjem u Wienu i Pragu sa dolaskom u Rokycany u 21:27, a povratak iz Rokycanya u 8:31 također sa presjedanjima u Pragu i Wienu te dolaskom u Zagreb u 22:34.

Kartu možete kupiti samo do Praha i povratna Vam iznosi 965,13 kuna dok u Pragu kupujete dalje do Rokycanya jer je regionalni vlak i naši ne mogu za takav vlak izdati kartu.
"

Zar je toliko skupa karta i do Praga? Idemo nas dvojica pa sumnjam da imamo neke posebne popuste jer nas je malo i vjerujem da ova HŽova iskaznica za mlade ne vrijedi vani, a EURO i ISIC su mi istekle.

Ako netko ima koji dobar savijet za relaciju Zagreb-Plzen i/ili Zagreb-Rokycany bio bih jako zahvalan :wink:

#17 FreakyST

FreakyST
 • Članovi
 • 450 posts
 • Joined 29.03.2008.

Posted 20.07.2010. - 13:58

Možeš kupiti onu jeftinu kartu na relaciji ZG-Beč-ZG i ona košta oko 330kn po osobi.
Nas troje jeputovalo tako zajedno. Mislim da je jedini uvjet da si barem dio vikenda tamo, tj.iz Beča natrag za ZG moraš putovati u dane vikenda. Raspitaj se na kolodvoru za tu akciju, ne znam kako se zove.

A cijena redovne povratne karte ZG-Beč-ZG je jako skupa, oko 700kn.
Ali ne znam jel ju itko ikad platio. Svi više-manje kupe ove jeftine karte :?:

Ugl. kupi kartu ZG-Beč-ZG i onda kupi Beč-Prag-Beč. Sigurno i tamo ima neka akcija.

Pogledaj na www.oebb.at

#18 mali.paja

mali.paja
 • Članovi
 • 8,833 posts
 • Joined 31.12.2007.
 • LocationZagreb

Posted 21.07.2010. - 02:19

Kupi kartu u Dobovi, još je jeftinije i nisi vezan nikakvim vikendom u Beču.

#19 Vedi

Vedi
 • Članovi
 • 1,596 posts
 • Joined 08.01.2007.
 • LocationMursko Središće, Croatia

Posted 09.08.2010. - 16:45

Ovak, interesiral sam se kolko košta povratna karta od Varaždina do Ljubljane (via Zagreb).

Nazovem 060/333444 - jedna pristojna gospođa mi uredno i lijepo veli da mi može reći samo cijenu povratne karte od Zagreba do Ljubljane koja iznosi znači 158 kn.

Nazovem putničku blagajnu u Varaždin, velim trebam cijenu povratne karte do Ljubljane (via Zagreb), i ona mene odma upućuje na broj 060333... čekajte malo gospođo, čekajte, upravo sam zval taj broj i rekli su mi da zovem Varaždin.

Dobro, odjednom ona veli da mi meni ipak može reći cijenu, da mora izračunati..

OK.... čekam... čekamm..., evo je - veli cijena Vam je 280 kn! :shock: :shock:

Ja velim čekajte malo gospođo, ako je iz Zagreba do Ljubljane cijena povratne karte 158 kn, kak od Varaždina onda iznosi 280 kn :?:
Ona veli, pa Vam je samo povratna karta do Zagreba 90 kn :!:

Ja: No..... :?: :?: :?: 158 + 90 = :?:

Ja: Pa nebi u ovom slučaju kada kupujete dulju relaciju cijena karte trebala biti još jeftinija, a ne skuplja?

Ona: Pa si onda kupite kartu u Zagrebu. :D :roll:

Ajme meni... :roll:

Ajde dobri ljudi, jel mi može netko reći kolko košta ta karta?
A. G. MATOŠ. Pjesnik.

120/121 A. G. MATOŠ. Legenda.

#20 ivog

ivog
 • Administratori
 • 11,836 posts
 • Joined 16.10.2005.
 • LocationKrapina

Posted 09.08.2010. - 17:28

A da probaš iz Čakovca, je da je malo ranije ujutro il popodne ak ti se nikam ne žuri, al buš sigurno jeftijie prešel.. :D
0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users