Jump to content

Photo

Tramvaji u Osijeku (2)

• Please log in to reply
456 replies to this topic

#181 sakuntala park

sakuntala park
  • Članovi
  • 930 posts
  • Joined 29.03.2009.
  • LocationOsijek <-- Gospić

Posted 30.05.2012. - 19:25

Stvar kao u autobusima. Tamo prigovaraju? Zbog čega? Zato što ne mogu izaći na 1. vratima nego na zadnjim? Jedino, uočio sam da je to većinom otvoreno umjesto da se zatvori nakon što putnik prođe...

"Sakuntala park je park koji je dobio naziv prema kipu djevojke s palminom granom u ruci koju su Osječani zvali Sakuntalin kip. Ime joj potječe iz 5. st. kada je indijski pjesnik Kalidas napisao Sakuntalu, svoju najpoznatiju poetsku tvorevinu." Taj park je ujedno i naziv tramvajskog stajališta u Osijeku na liniji 1 i 2.

#182 osjecanin91

osjecanin91
  • Članovi
  • 415 posts
  • Joined 08.06.2009.

Posted 30.05.2012. - 20:27

nije stvar kao u autobusima zato sto je ovo odmah na vratima a "visoke" su stepenice tako da je jako nezgodno uci normalno a da ne zapnes...da vidis samo kako se bore oni koji imaju stake/stapove...

#183 ante_os

ante_os
  • Članovi
  • 336 posts
  • Joined 24.04.2012.
  • LocationOsijek (Zagreb)

Posted 30.05.2012. - 21:57

[quote name='"sakuntala park"]Stvar kao u autobusima. Tamo prigovaraju? Zbog čega? Zato što ne mogu izaći na 1. vratima nego na zadnjim? Jedino' date=' uočio sam da je to većinom otvoreno umjesto da se zatvori nakon što putnik prođe... [/quote']
Autobusi su drugo ! Ako je putnik u blizini prvih vrata, a unutra je gužva, normalno da će izaći na prvim vratima ! <_<

[quote="osjecanin91"]nije stvar kao u autobusima zato sto je ovo odmah na vratima a "visoke" su stepenice tako da je jako nezgodno uci normalno a da ne zapnes...da vidis samo kako se bore oni koji imaju stake/stapove... [/quote]
Slažem se !

Na stajalištu / postaji "tržnica" je jako velika gužva, stvarno me zanima kako će stari ljudi sa štapovima ući u tramvaj ... :huh:
Mislim da je ovo jedan jako loš potez i to je zaista smješno vidjeti u tramvajima !

#184 sakuntala park

sakuntala park
  • Članovi
  • 930 posts
  • Joined 29.03.2009.

Posted 31.05.2012. - 00:15

Smiješno? Zašto ako je ulaz samo na prvim vratima, a izlaz na ostalima... Doduše, ja sam jednom ušao u tramvaj ali su ta vratašca bila otvorena pa skoro i nisam skužio da su stavljena... Vidjet ćemo reakcije putnika i reakcije GPP-a.

"Sakuntala park je park koji je dobio naziv prema kipu djevojke s palminom granom u ruci koju su Osječani zvali Sakuntalin kip. Ime joj potječe iz 5. st. kada je indijski pjesnik Kalidas napisao Sakuntalu, svoju najpoznatiju poetsku tvorevinu." Taj park je ujedno i naziv tramvajskog stajališta u Osijeku na liniji 1 i 2.

#185 osjecanin91

osjecanin91
  • Članovi
  • 415 posts
  • Joined 08.06.2009.

Posted 31.05.2012. - 08:31

Smiješno? Zašto ako je ulaz samo na prvim vratima, a izlaz na ostalima...

Pa ok da je niskopodni tramvaj ali ovdje to nikako ne pase.

#186 BMT

BMT
  • Članovi
  • 263 posts
  • Joined 21.01.2009.
  • LocationZagreb

Posted 01.06.2012. - 07:01

Smiješno? Zašto ako je ulaz samo na prvim vratima, a izlaz na ostalima... Doduše, ja sam jednom ušao u tramvaj ali su ta vratašca bila otvorena pa skoro i nisam skužio da su stavljena... Vidjet ćemo reakcije putnika i reakcije GPP-a.

Odgovor na pitanje zašto je vjerojatno radi lakše kontrole. Da će to usporiti ulaz-izlaz putnika iz vozila, sigurno hoće.
"Tko uči zna, tko krade ima."
"Vorwärts immer, rückwärts nimmer."

#187 sakuntala park

sakuntala park
  • Članovi
  • 930 posts
  • Joined 29.03.2009.

Posted 01.06.2012. - 18:22

Upravo to što ste govorili. Svaki putnik je psovao zbog tih vratašaca koja su stavljena. Negoduju i putnici i vozači, a svaku drugu osobu ta poluga opali po nezgodnom mjestu (jer ljudi nisu navikli lagano vratiti već samo puste da opali svom snagom, a ovi iza nisu navikli da će ih na ulazu dočekati besplatan udarac u bubreg prvo sa jedne pa sa druge strane :P - jedna putnica se žalila na glas). Problem je kada treba dječja kolica unijeti u tramvaj, problem je kada slijepa osoba ulazi pa se zabije u to ili kada treba izaći na prednjim vratima pa se opet zabija u to, isto tako i za djecu koja su u istoj visini. Problem je što taj crni materijal nije plastika već guma tako da zapinje za odjeću umjesto da lagano sklizne kada osoba prolazi. I problem je što je pre blizu stepenicama, odnosno, moglo se postaviti pola metra dalje.

To još nije postavljeno u svim tramvajima pa je moguće da će neke korekcije biti; ili će se skroz ukinuti pošto u cca 90% slučajeva putnici izlaze na izlazna vrata tako da to nije ni potrebno, ili će poslušati vozače o nekim idejama :) .

#188 osjecanin91

osjecanin91
  • Članovi
  • 415 posts
  • Joined 08.06.2009.

Posted 02.06.2012. - 10:03

To još nije postavljeno u svim tramvajima pa je moguće da će neke korekcije biti; ili će se skroz ukinuti pošto u cca 90% slučajeva putnici izlaze na izlazna vrata tako da to nije ni potrebno, ili će poslušati vozače o nekim idejama :) .

Prvo je to stavljeno u 0713 prije skoro 3 tjedna, pa je bilo skinuto jedno vrijeme i onda sam ovaj tjedan to ponovno vidio u 0713 ali i u 0605.

#189 STIB

STIB
  • Moderatori
  • 13,873 posts
  • Joined 20.01.2006.
  • LocationZagreb, HR

Posted 02.06.2012. - 12:47

Usput, nešto slično postoji u Amsterdamu, ali tako da sprječava ulaz na vratima koja su predviđena za izlaz.
Mislim da imam negdje i sliku...

#190 ante_os

ante_os
  • Članovi
  • 336 posts
  • Joined 24.04.2012.

Posted 13.06.2012. - 09:22

Danas sam u tramajima: 0605, 0717, 0608 i 0603 vidio da su maknuli ono na ulaznim vratima. Maknuli su još i tipkalo na ulaznim vratima.

#191 sakuntala park

sakuntala park
  • Članovi
  • 930 posts
  • Joined 29.03.2009.

Posted 13.06.2012. - 14:28

Znači prihvatili su komentare građana i vozača, pohvalno :) Dobro je što je maknuta i tipka za otvaranje prvih vrata.

A od 18.06. kreće ljetni vozni red koji će trajati do 02.09.2012.

#192 ante_os

ante_os
  • Članovi
  • 336 posts
  • Joined 24.04.2012.

Posted 13.06.2012. - 17:43

Dobro je što je maknuta i tipka za otvaranje prvih vrata.

Zašto? Ako je velika gužva u tramvaju, a ja se nalazim u neposrednoj blizini prvih vrata, naravno da ću izaći na prvim vratima; no bitno je da su manuli ono na vratima ...!

#193 sakuntala park

sakuntala park
  • Članovi
  • 930 posts
  • Joined 29.03.2009.

Posted 13.06.2012. - 18:07

Eh al smo se razmazili sa tim vratima :P

Zašto je normalno? Izlaz je na zadnjim vratima i zna se smjer kretanja. Nisi se vozio u Rijeci vidim, nema šanse da izađeš na prvim vratima za vrijeme gužve... Koliko puta sam izašao tek 2-3 stanice poslije one na kojoj sam trebao izaći jer vozač ne otvara prednja vrata ako nema ulaza!

Al za ovo u Osijeku, vjerojatno razlog micanja je taj što je nekome problem prošetati do srednjih vrata pa stisne tipku kod prvih...

#194 osjecanin91

osjecanin91
  • Članovi
  • 415 posts
  • Joined 08.06.2009.

Posted 13.06.2012. - 19:30

Eto ispravili su gresku :)
A ako je guzva i putnik ne moze do izlaznih vrata tada ce vozac otvorit prva vrata (tako sam barem cuo od jednog vozaca)

#195 sakuntala park

sakuntala park
  • Članovi
  • 930 posts
  • Joined 29.03.2009.

Posted 15.06.2012. - 13:31

Posted Image

Objavljen je i ljetni vozni red koji kreće za tri dana. Nema promjena u odnosu na protekli.

Na liniji 2 ostaje 5 voznih redova što znači da će radnim danom i dalje voziti svakih 13 minuta, subotom svakih 13 do 12:15, a do 19:15 svakih 15 minuta i nedjeljom svakih 15 minuta.

Na liniji 1 radnim danom polasci svakih 8 minuta, subotom 9 minuta i nedjeljom 10 minuta.

Noćne linije ostaju nepromjenjene.

#196 sakuntala park

sakuntala park
  • Članovi
  • 930 posts
  • Joined 29.03.2009.

Posted 18.06.2012. - 14:46

Ljetna akcija u GPP-u i ove godine:

Ljeto u plusu – sažetak i pravila

GPP priređuje još jednu promotivnu akciju pod nazivom "Ljeto u plusu", te na taj način vraća uloženu vrijednost karte, ali i podiže razinu usluge javnog prijevoza u Osijeku.
Promotivna akcija održavati će se od 25. lipnja do 24. kolovoza 2012. god. u maloprodajnim objetima GPP-a (Cara Hadrijana 1 i Trg A. Starčevića – pothodnik) i maloprodajnim objektima tvrtke Tisak.
Pravo sudjelovanja imaju svi korisnici javnog gradskog prijevoza koji su u kategoriji učenik ili student, korisnik opće kartice, te umirovljenik, a koji kupe mjesečne karte za srpanj i kolovoz, te ostvaruju pravo na nagradni kupon tvrtke-partnera.
Pravo na nagradni kupon tvrtke-partnera G-Bowling u vrijednosti 60,00 kn, ostvaruje PRVIH 1.000 učenika ili studenata, odnosno korisnika opće kartice GPP-a, i to na sljedeća 3 načina:

1. s minimalno dvije nadopune mjesečne karte odjednom, u periodu 25. 6. – 24. 7. 2012., na prodajnim mjestima GPP-a (C. Hadrijana 1 i Trg A. Starčevića – pothodnik)
U ovom slučaju, učenik ili student, odn. korisnik opće kartice GPP-a, odmah može podići svoj nagradni kupon od tvrtke partnera G-Bowling, na prodajnom mjestu GPP-a.

2. nadopunom mjesečne karte najprije za jedan, pa zatim za drugi mjesec (srpanj i kolovoz) na jednom od prodajnih mjesta Tiska, u periodu od 25.6. – 24.8.2012.
U ovom slučaju učenik ili student, odn. korisnik opće kartice GPP-a, produžuje kartu mjesečno, čuva račune za kupovinu iste, te sa dva računa (za mjesečne karte za srpanj i kolovoz), dolazi na prodajno mjesto GPP-a, po svoj nagradni kupon.

3. kombinacijom kupovine mjesečne karte za jedan mjesec na jednom od prodajnih mjesta Tiska i za jedan mjesec na jednom od prodajnih mjesta GPP-a, u periodu od 25.6.-24.8.2012.
U ovom slučaju učenik ili student, odn. korisnik opće kartice GPP-a, čuva račune za kupovinu mjesečnih karata, te s oba računa (za mjesečne karte za srpanj i kolovoz), dolazi na prodajno mjesto GPP-a, po svoj nagradni kupon.

Pravo na nagradni kupon tvrtke-partnera Glas Slavonije, u vrijednosti 99,00 kn, ostvaruju korisnici usluga GPP-a, koji su u kategoriji umirovljenika, te ga mogu ostvariti na sljedeći način:

1. nadopunom umirovljeničke mjesečne karte na 12 mjeseci odjednom, u periodu od 25.6. – 24.8.2012.
Ova kategorija putnika navedenu mogućnost produžetka može obaviti isključivo na prodajnim mjestima GPP-a (C. Hadrijana 1 i Trg A. Starčevića – pothodnik), te odmah po uplati i podići svoj nagradni kupon od tvrtke-partnera Glas Slavonije

http://www.gpp-osije...s.php?fn_id=124

#197 sakuntala park

sakuntala park
  • Članovi
  • 930 posts
  • Joined 29.03.2009.

Posted 19.06.2012. - 14:32

Nakon dobrih vijesti, nešto malo lošije vijesti za 2 putnika po polasku:

UKIDANJE NOĆNE TRAMVAJSKE LINIJE 2B

Uvidom u broj prevezenih putnika koji su se proteklih 18 mjeseci prevezli na noćnoj tramvajskoj liniji 2B: Trg Ante Starčevića – Mačkamama – Trg Ante Starčevića (samo 2 putnika po polasku), GPP je donio odluku o ukidanju navedene linije, te Vas obavještava da po ljetnom voznom redu, od 23. lipnja 2012. godine prestaje prometovati noćni tramvaj na navedenoj relaciji.

#198 osjecanin91

osjecanin91
  • Članovi
  • 415 posts
  • Joined 08.06.2009.

Posted 19.06.2012. - 16:49

Predivno...

#199 osjecanin91

osjecanin91
  • Članovi
  • 415 posts
  • Joined 08.06.2009.

Posted 25.06.2012. - 10:52

Ne znam jel primjetio netko od vas ali barem ja vec jaako dugo (barem mjesec ako ne i vise dana) nisam vidio da vozi 0712. Zna li netko sto je s njime?

#200 sakuntala park

sakuntala park
  • Članovi
  • 930 posts
  • Joined 29.03.2009.

Posted 26.06.2012. - 16:40

Čeka rezervni dio :-P

Pozdrav!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users