Jump to content

Photo

Tramvaji u Osijeku

• This topic is locked This topic is locked
1101 replies to this topic

#1061 tram4

tram4
  • Moderatori
  • 5,770 posts
  • Joined 31.10.2007.
  • LocationZagreb

Posted 05.03.2011. - 22:56

Kako su vozili tramvaji za vrijeme prosvjeda na trgu, jesu li uopće vozili? <_<
Poslana slika

#1062 sakuntala park

sakuntala park
  • Članovi
  • 940 posts
  • Joined 29.03.2009.
  • LocationOsijek <-- Gospić

Posted 06.03.2011. - 00:04

Dok sam čekao tramvaj za Bikaru između 18:20 i 18:45, nije bilo zastoja niti kašnjenja. :palac:

"Sakuntala park je park koji je dobio naziv prema kipu djevojke s palminom granom u ruci koju su Osječani zvali Sakuntalin kip. Ime joj potječe iz 5. st. kada je indijski pjesnik Kalidas napisao Sakuntalu, svoju najpoznatiju poetsku tvorevinu." Taj park je ujedno i naziv tramvajskog stajališta u Osijeku na liniji 1 i 2.

#1063 Mili

Mili
  • Članovi
  • 2,486 posts
  • Joined 09.11.2007.
  • LocationNova Gradiška

Posted 06.03.2011. - 03:04

Vozili su većinom redovito, osim 3 ili 4 komada, koji su lagano zapeli u prosvjedima i lagano kasnili prilikom prolaska prosvjedne kolone od Trga Ante Starčevića do Lučkog Prilaza, od Lučkog Prilaza do križanja sa Radićevom, te kasnije od križanja Trpimirove do križanja Zagrebačke.

Toliko prosvjednika ipak nije bilo, dok su stajali u centru, maknuli su se sa tramvajske pruge, a nakon debakla kod Lučkog Prilaza/Hotela Osijek, još ih je bilo manje...

Jedino je 1 na Sakuntala parku iz smjera Višnjevca upalio sva četiri žmigavca (premda bespotrebno, kratko je čekao), ostali su samo malo zapeli u koloni...

Vozači su bili vrlo susretljivi i strpljivi.

#1064 D@ny

D@ny
  • Članovi
  • 136 posts
  • Joined 29.08.2008.
  • LocationTenja

Posted 08.03.2011. - 17:57

Vidio sam u remizi da 0602 preuređuju reklamu, ali nisam vidio o kakvoj je reklami riječ. Izaći će ovih dana :D

Danas gledam 0607 iz daljine i opet mi liči na 0602, tek kasnije kad mi se sasvim približi vidim da je 0607 :oops: (ima neke bijele mrlje oko 7-ice)

#1065 Matey41094

Matey41094
  • Članovi
  • 1,035 posts
  • Joined 23.04.2009.

Posted 08.03.2011. - 22:56

Danas gledam 0607 iz daljine i opet mi liči na 0602, tek kasnije kad mi se sasvim približi vidim da je 0607 :oops: (ima neke bijele mrlje oko 7-ice)

Da, iz daljine se čine potpuno isti a mrlje koje zaklanjaju broj 7 se iz daleka čini baš kao 2 <_<
2044 007 - Karavela, mala karavela!

#1066 dnovakovic

dnovakovic
  • Članovi
  • 2,552 posts
  • Joined 24.11.2006.
  • LocationOsijek

Posted 14.03.2011. - 14:03

Glas Slavonije, objavljeno: 14.3.2011

KONTROLORU U TRAMVAJU SLOMLJEN NOS I OZLIJEĐENA GLAVA

Direktor bijesan: GPP će javno objavljivati imena nasilnika!

Nakon barbarskog napada na kontrolora i vozača GPP-a u subotu navečer, Uprava GPP-a ozbiljno razmišlja o javnom objavljivanju imena svih koji su počinili ovakav ili sličan vandalski ispad!
Poručio je to (opravdano) ljuti direktor GPP-a Igor Medić nakon novog brutalnog napada kojemu ovaj put nije bila imovina, nego zaposlenici toga gradskog poduzeća. Prema pojašnjenju Nevenka Hodaka iz GPP-a, na tramvajskoj stanici u Retfali, u 23 sata, desetak mladih ušlo je u tramvaj, a jedan od njih ušao je u kabinu vozača i udario ga. Vozač ga je uspio izgurati iz kabine, a kad su izišli van, vozač je ponovno bio napadnut, a u pomoć mu je priskočio kontrolor koji se tada našao na udaru bezumnog divljaštva. Epilog je, otkriva Hodak, fraktura nosne kosti i jak udarac u glavu čovjeka koji je obavljao svoj posao. U međuvremenu je došla i policija, a umjesto tramvaja putnike je prema središtu prevezao autobus. Međutim, na Trgu Ante Starčevića ponovno je eskalirao sukob u koji je vjerojatno bila involvirana ista skupina mladeži. Nakon ponovne policijske intervencije GPP je zatražio i pomoć putnika u vozilu, no napadač još uvijek nije identificiran. Upravo je policija ta, uz kritiku poručuje Medić, koju GPP moli za ažurniju pomoć.
- U većini slučajeva naprave zapisnik poslije događaja i uvjetno rečeno, zapišu “mrtve”. Bilo bi dobro da se radi na prevenciji da se to ne događa. Posebno sam nezadovoljan sudstvom, jer imamo slučaj da tek sad ide tužba za vandalizam počinjen u rujnu 2009. godine. Smatram da sudstvo ide vandalima u prilog, a jedan od primjera je i taj što se dogodilo da je naš vozač branio napadnutu djevojku, nakon čega je izgubio spor - kaže Medić, dodajući da je, nažalost, u 80 posto slučajeva vandal u pravu, što će GPP pokušati iskorijeniti svojim mjerama. Vozači će pak, dodaje, biti nagrađeni za obranu časti toga poduzeća.

Vandalima onemogućena vožnja vozilima GPP-a

Vandali koje sudstvo nije optužilo, bez obzira na činjenicu da su identificirani, ne smiju ući u vozila GPP-a, a prema Medićevim riječima, već sad su na popisu tri takve osobe. “Odbit ćemo i odbijamo uslugu vožnje takvim osobama, a uđu li u vozilo i ne žele izići, vozači imaju puno pravo štrajkati, odnosno ne voziti dalje sve dok se vandali ne udalje. Osobno im dozvoljavam da stanu i pozovu policiju, jer ovome se treba stati na kraj”, poručuje Medić. Također, identificirani a neoptuženi vandal, dodaje Medić, u GPP-u neće moći kupiti voznu kartu, a sve ove mjere posljedice su činjenice, smatra, što sudstvo nije na strani žrtve, nego vandala.

Marija MIHELIĆ

Pozdrav iz Osijeka !

#1067 osjecanin91

osjecanin91
  • Članovi
  • 419 posts
  • Joined 08.06.2009.

Posted 14.03.2011. - 17:04

0715 je dobio novu reklamu(Avenue Mall Osijek)

vidio sam slike na FB ali nemogu ih skinuti :/

Edited by osjecanin91, 14.03.2011. - 17:04.

#1068 dnovakovic

dnovakovic
  • Članovi
  • 2,552 posts
  • Joined 24.11.2006.
  • LocationOsijek

Posted 15.03.2011. - 13:59

Glas Slavonije, objavljeno: 15.3.2011

SKUPINA STRUČNJAKA ZA JAVNI PRIJEVOZ ZAINTERESIRANA ZA RAD GPP-A

Iz Engleske u Osijek zbog tramvaja

Posted Image

Skupina turista iz Engleske, zaljubljenika u javni prijevoz, posjetila je Osijek te se upoznala s radom GPP-a. U nedjelju se 12 Engleza provozalo starim turističkim tramvajem, dok su jučer primljeni u prostorije GPP-a, gdje ih je s radom tvrtke upoznao direktor Igor Medić. Vođa skupine turista Andrew Braddock, istaknuti stručnjak za javni prijevoz, rekao je kako Osijek ima veliku sreću što ulicama prometuju tramvaji, a nakon boljeg upoznavanja sa sustavom i linijama napomenuo je da će povezivanje linije Bikara s linijom Višnjevac - Zeleno polje znatno poboljšati javni prijevoz. “Iako smo ovdje primarno zbog tramvaja i autobusa, zanimaju nas i standardne stvari koje zanimaju sve druge turiste, poput povijesti, običaja, hrane i posebno piva. Fascinirani smo da grad koji je ne tako davno bio ratna zona danas normalno funkcionira, a sviđaju nam se komunikativni i otvoreni ljudi te arhitektura i, naravno, tramvaji. Prava je rijetkost da gradovi veličine Osijeka imaju tramvajske linije, ali to je zasigurno najbolje rješenje, Osijek može biti ponosan”, kaže Braddock. Na rad GPP-a stručnjaci iz Engleske nisu imali zamjerki, a jedini konkretan savjet bio je da se od tramvaja nikako ne smije odustati jer predstavljaju odlično rješenje za javni prijevoz u vremenu kada je fosilnih goriva sve manje. Skupina Engleza posjet Hrvatskoj završava danas u Zagrebu.

I.Sekol

Pozdrav iz Osijeka !

#1069 sakuntala park

sakuntala park
  • Članovi
  • 940 posts
  • Joined 29.03.2009.

Posted 15.03.2011. - 14:26

Video sa jučerašnjeg Dnevnika 1 možete pogledati OVDJE

"Sakuntala park je park koji je dobio naziv prema kipu djevojke s palminom granom u ruci koju su Osječani zvali Sakuntalin kip. Ime joj potječe iz 5. st. kada je indijski pjesnik Kalidas napisao Sakuntalu, svoju najpoznatiju poetsku tvorevinu." Taj park je ujedno i naziv tramvajskog stajališta u Osijeku na liniji 1 i 2.

#1070 tram4

tram4
  • Moderatori
  • 5,770 posts
  • Joined 31.10.2007.
  • LocationZagreb

Posted 15.03.2011. - 21:08

Glas Slavonije, objavljeno: 15.3.2011
SKUPINA STRUČNJAKA ZA JAVNI PRIJEVOZ ZAINTERESIRANA ZA RAD GPP-A

Ta grupa Engleza je u subotu bila u ZET-u u remizi i iznajmili su 88 s kojim su se provozali po gradu.
Poslana slika

#1071 osjecanin91

osjecanin91
  • Članovi
  • 419 posts
  • Joined 08.06.2009.

Posted 26.03.2011. - 11:57

UKIDA SE PROJEKT "VOŽNJA NOĆNA - CIJENA MOĆNA"
Obavještavamo sve naše cijenjene korisnike da zbog učestalih vandalskih napada na djelatnike GPP-a u večernjim i noćnim satima, prestajemo s noćnim vožnjama do daljnjega.
Ispričavamo se našim sugrađanima koji su podržali napore GPP-a za uvođenjem projekta „Vožnja noćna – cijena moćna“, što isti ne možemo dalje provoditi sve dok u svako vozilo ne dobijemo policijsku pratnju, koja će jamčiti sigurnost našim djelatnicima na njihovom radnom mjestu.

Sta da kazem nego da sam ljut i razocaran zbog ovoga -.-
Vise necu imati prijevoz cetvrtkom i subotom kad se vracam s posla :azdaja:

#1072 sakuntala park

sakuntala park
  • Članovi
  • 940 posts
  • Joined 29.03.2009.

Posted 26.03.2011. - 12:35

Zahvali pijandurama kojima se ne može stati na kraj :po guzi:

Nadam se da će se uvesti pratnja policije ili neke zaštitarske službe kako bi se noćne linije što prije pustile nazad u promet.

#1073 davorseljan

davorseljan
  • Članovi
  • 569 posts
  • Joined 15.01.2006.

Posted 26.03.2011. - 23:16

I Zagreb, i Rijeka i Split imaju nočne linije i one i dalje voze.
Mislim da bi bilo bolje da su te vožnje besplatne a ne da se traži karta.
Sigurno je da svuda ima problema ali da se uvijek može sve riješit.
Nadam se da će Osijek opet dobit nazada nočni prjevoz.
Žao mi je vozača koji su napadnuti i želim im što brži oporavak.

#1074 Matey41094

Matey41094
  • Članovi
  • 1,035 posts
  • Joined 23.04.2009.

Posted 26.03.2011. - 23:24

Da li netko zna kako izgleda napadnuti vozač u autobusu? Ja mislim da je Ćolić onaj dedica što fura francusku kapicu?
2044 007 - Karavela, mala karavela!

#1075 sakuntala park

sakuntala park
  • Članovi
  • 940 posts
  • Joined 29.03.2009.

Posted 27.03.2011. - 00:16

Mislim da bi bilo bolje da su te vožnje besplatne a ne da se traži karta.

Jel i taxi besplatan preko noći?? Ne vidim razlog zašto bi se vozili besplatno. I ovih 2 kune što je bilo preko noći je premalo!

#1076 dnovakovic

dnovakovic
  • Članovi
  • 2,552 posts
  • Joined 24.11.2006.
  • LocationOsijek

Posted 27.03.2011. - 11:41

Slijedeći tekst je sa portala Osijek 031 :

Zbog učestalih napada na vozače, uprava GPP-a odlučila je ukinuti noćne linije tramvaja i autobusa, poznate pod nazivom "Vožnja noćna – cijena moćna".
Samo nekoliko dana nakon što su brutalno pretučeni vozač tamvaja i kontrolor, u noći s petka na subotu dogodio se novi incident - napadnut je vozač autobusa Adam Č.! Oko 00:10 h na Zelenom polju, četvorica su mladića izvukli vozača iz autobusa i udarali ga kamenjem po glavi.
Napadnuti vozač završio je na poluintenzivnoj njezi KBC-a Osijek s brojnim hematomima po tijelu i ozljedom glave te ne može normalno ni razgovarati. Većina vandala bude oslobođena ili im se odredi blaža kazna zbog njihovog lošeg imovinskog statusa ili iz razloga jer se radi o maloljetnicima.
S obzirom na učestale napade na djelatnike GPP-a, vozači su spremni ići put ministra pravosuđa Dražena Bošnjakovića. Spremni su i tramvajima i autobusima na pet minuta blokirati promet u Europskoj aveniji, kako bi upozorili na opasnosti svoga posla s kojima se često susreću.

A ovo su reakcije čitatelja :

Kakvi kreteni žive u ovom gradu ja ne mogu vjerovat, i šta sad zbog tih debila koji ne mogu nać žensku ili navijaju za dinamo i hajduk pa su frustrirani cijeli grad sad mora pješke ili taksijem, užas kakvi kreteni, kastriro bi ih da ne dode do daljnje reprodukcije ovih kretena

Da ja moram nositi glavu u torbi kao ti vozači i kondukteri ne bih izašao iz remize bez Chucka Norrisa. Ne bi me ni čudilo da vozači ne žele na ulicu, nije im za zamjeriti, a šetnja će nam svima ionako dobro doći.

i 20 godina vladavine HDZa koji je njegovao i slavio nasilje navijackih skupina i skin-ideologije koji su se kod nas organizirali na nivou paravojnih formacija. jedan od ubojica luke ritza je dobio pola godine povecanje kazne ... sad je pravedno osudjen na godinu i pol ! ostali su oslobodjeni.

Pozdrav iz Osijeka !

#1077 osjecanin91

osjecanin91
  • Članovi
  • 419 posts
  • Joined 08.06.2009.

Posted 28.03.2011. - 13:56

Opametila se policija :grin:

Nakon što su protekloga vikenda obustavljenje noćne autobusne i tramvajske linije na današnjem sastanku dogovoreno kako će one ponovo krenuti, ali uz pratnju policije.
Dogovoreno je to na sastanku na kojem je sudjelovao Igor Medić, direktor GPP, Krešimir Bubalo, gradonačelnik Osijeka i predstavnici policije. Djelatnici policije tako će se naći u vozilima koji prometuju noću i to u policijskoj i civilnoj odori, a sve sa ciljem spriječavanja vandala u pohodu na vozače i vozila. Djelatnici policije naći će u ophodnjama i oko vozila.
Vozač koji je pretučen protekloga vikenda još uvijek se nalazi pod medicinskim nadzorom, a policija je uhitila napadače

#1078 sakuntala park

sakuntala park
  • Članovi
  • 940 posts
  • Joined 29.03.2009.

Posted 28.03.2011. - 15:34

Malo kasno ali bolje ikad nego nikad...

Evo i članak: http://www.vecernji....c-clanak-270055

#1079 osjecanin91

osjecanin91
  • Članovi
  • 419 posts
  • Joined 08.06.2009.

Posted 30.03.2011. - 10:00

Ako itko jos vodi evidenciju o reklamama 0609 je od danas bez reklame

#1080 STIB

STIB
  • Moderatori
  • 13,883 posts
  • Joined 20.01.2006.
  • LocationZagreb, HR

Posted 30.03.2011. - 17:49

Ako itko jos vodi evidenciju o reklamama 0609 je od danas bez reklame

Ja sam odustao od evidencije - preteško mi je evidentirati sve samo na temelju slika.
Inače, imam u planu dolazak u Osijek oko 1. svibnja pa ću nastojati ponešto ažurirati "vlastitim uvidom". ;)

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users