Jump to content

x-type

Članovi
  • Posts

    2772
  • Joined

  • Last visited

About Me

  • Location
    Bjelovar

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

x-type's Achievements

27

Reputation

  1. Fantastična snimka! Jedino se ne bih složio oko udobnosti jer je taj vlak bio poznat po Bt-jcima tvrdih sjedala. Naizgled su djelovala udobno, debela ojastučenja, tko nije znao izvisoka se bacio u njih i odskočio ko od betona. Ali taj vlak je bio legenda. Ako se ne varam, kružna linija Kotoriba - Zabok - Zagreb - Koprivnica - Kotoriba. Vozio je studente za Zagreb, a u Križevcima je kupio bjelovarske studente za Varaždin. Ne jednom smo ga čekali sa nedjeljnim studentskim iz Bjelovara da se dovuče do Križevaca radi krajcanja, a često smo i odmaglili do Vrbovca ili čak Dugog Sela gdje bi to bilo obavljeno. Promjene vuče naravno nije bilo cijelim putem. Moguće da je njime bio uveden onaj pojam Ubrzani vlak.
  2. Ovo je zapravo početak nekadašnje pruge prema Garešnici koju si u uovdu spomenuo (nepuna 2 km dalje je onaj metalni most) Tu je uvijek parkirano par Eas vagona u koje se tovari staro željezo (usput je tu odmah i zeleni otok za predaju otpada) Prvi je vodio prema silosu u gradu. Zadnji vlak je tu pervučen prije 15tak godina. Postojale su neke indicije da se čak djelomično kolosijek osposobi za putnički promet jer bi tako učenici koji putuju u srednju školu vlakom došli bliže samoj školi, ali to je preambiciozno bilo. Zadnje su postojala nastojanja da se pretvori u biciklističku stazu, što bi super bilo. Drgui vodi u tvornicu iverice Kronospan. Bio je u funkciji prije par godina. Kronospan nadograđuje novi pogon i imaju u planu dovesti novi kolosijek, ali je negdje zapelo.
  3. kakav je plan za ovaj vikend, ide li što?
  4. hehe ljutio sam se što su samo MAV vagoni na Veneciji i što nema CFR-ovih, a kad ono Rus
  5. čiji je onaj treći vagon na 414?
  6. Ferito, reci mi kako je s biciklom preko granice? mojeg prijatelja su jednom tražili ATA karnet za bicikl. jesu te tražili nešto posebno ili su te pustili bez problema?
  7. vrlo sličnu rutu biciklom imam u planu napraviti do kraja ljeta
  8. a koji vrag su zrnati usjevi? btw, one fotke iz Zalesine su fantastične, na trenutak se isključim pa si zamislim kak je stvarno riječ o dvokolosječnoj pruzi i tunel je Sleme!!!!! nije Sljeme!
  9. šuti, moglo bi i više (federacijska, republikosrpska, naša elektra, naša dizelka, mađarska dizelka, mađarska elektra -> 6 )-
  10. a tak je svejedno s koje piste polijeću jer su paralelne i obje su 08-26. ali onon nije Zugspitze iz jednostavnog razloga što je s lijeve strane (a ipak bi bio prevelik luk da ga obiđe s te strane; mogao se eventualno vidjeti s desne strane ako je polijetanje bilo prema jugozapadu)
  11. ovi četverodjelni desirčeki su mi baš kjut! ja sam mislio da oni nekud dalje voze na lokalcima, a da Flirtovi drže ove gradske i prigradske linije. pitanje: gdje se nalazi glavni kolodvor u Ateni? na Google Earthu je sve nešto smuljano i ne mogu pratiti prugu. je li pruga elektrificirana skroz do Pireja?
  12. onaj neki otočić Alonnisos a luka s trajektom je Rafina.
  13. zanimljivo sreo si i 413 i 414 (btw ni ja nisam bio u Županji )
  14. x-type

    Dar ispod bora

    trolejbus u Sarajevu?! to mi je stvarno otkriće!
×
×
  • Create New...